Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Пт, 29 березня 2024
17:50

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

LV_UA


3 грудня 2019, 10:05

Мюзикл " Один день із 1000 ночей "

7 грудня 2019 року о 17-00 У Дніпровському національному академічному музично-драматичному театрі ім. Т.Г.Шевченка мюзикл " Один день із 1000 ночей "
Музична комедія на 2 дії
(За п’єсою А.Крима «Стара нова історія» за мотивами творів про Ходжу Насреддіна)
Режисер – Володимир Назаров
Диригент – Юрій Бєднік
Художник – Борис Голодницький
Художник по костюмах – Ольга Іванова
Балетмейстер – Олексій Коваленко
У головних ролях:
Ходжа Насреддін – Ярослав БЕЗКОРОВАЙНИЙ, Дмитро ПРИЩЕПО
Гюльджан – Яна КОРОЛЬОВА
Емір – Ігор ТОМІЛОВ
Джафар – нар. арт. Укр. Віктор ГУНЬКІН, засл. арт. Укр. Вілен ГОЛОВКО
Гусейн Гуслія – Максим КУЗНЕЦОВ
Візир – нар. арт. Укр. Василь КРАЧКОВСЬКИЙ, арт. Василь ПЕТРУШКО
Бухарський емірат 18-19 століття. Держава, що існувала на території сучасного Узбекистану, Таджикистану та частини Туркменії. Головою держави є емір, який має необмежену владу над своїми підданими. Візир – права рука еміра, його помічник, який збирає податки з населення, в тому числі й податок  «на просто так», керує судом, навіть, вміє читати думки свого повелителя, поки той спить, і врешті решт, разом із начальником варти Асланбеком розшукує головного ворога – каламутника спокою Ходжу Насреддіна, головну дійову особу вистави.
Ходжа Насреддін – персонаж фольклору низки народів Середземномор’я, Близького Сходу, жартівник і дотепник , герой тисяч анекдотів переважно на злобу дня — про бідних і багатих, про чиновників і духовенство та викривальних, що висміюють людські вади  — про жадібних і щедрих, неправдивих і чесних, дурних і мудрих. Часто в образі Насреддіна переплітаються риси хитруна і дурника, мудреця і жартівника. Перші анекдоти про Ходжу Насреддіна було записано у Османській імперії в XVI столітті.

У нашій гумористичній музичній виставі в полон до еміра (не без допомоги бридкого лихваря Джафара) потрапляє Гюльджан, вродлива дочка гончара Ніяза, в яку ще з дитинства закоханий Ходжа. Звичайно, винахідливий  Насреддін разом із спільником, звіздарем Гусейном Гуслія вирушають на допомогу дівчині. Вдаючись до  хитрощів їм  вдається   потрапити до палацу повелителя Бухари.
Дата прем’єри – 24.06. 2018 року











Переглядів: 1883
Усі записи автора | << | >>

Щоб залишити коментар вам необхідна реєстрація на сайті. Вхід
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті