Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Пт, 29 березня 2024
14:23

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

dp_probation


5 липня 2020, 21:45

Всеукраїнський форум «Анонімних Алкоголіків», присвячений 17-річчю організації співтовариства Придніпровського регіону. Погляд гостя.

27-28 червня 2020 року в м.Дніпро відбувся черговий Всеукраїнський форум Анонімних Алкоголіків, який зібрав представників співтовариств з різних куточків України. В цьому році у зв’язку з карантином, форум зібрав небагату кількість учасників, що дозволило зробити атмосферу форуму особливо теплою.

Програма форуму була побудована таким чином, що усі учасники змогли виступити і розповісти про себе. Відкрився форум інформацією про історію заснування співтовариства «Анонімних Алкоголіків», розвиток якого почався в далекому 1935 році в США. Зараз співтовариство налічує біля 117 тисяч груп у 180 країнах світу. В Україні таких груп функціонує теж багато – біля 130. В Дніпрі перша група «Анонімних Алкоголіків» почала діяти в 2003 році. Вже 17 років Громадська організація Український центр обслуговування «Анонімних Алкоголіків» успішно працює, підтримуючи групи АА в їх активній діяльності за програмою «12 кроків» задля допомоги залежним від алкоголю людям одужувати і вести тверезий спосіб життя.

Члени співтовариства зберігають особисту анонімність на рівні засобів масової інформації і не займаються публічною діяльністю. Але, в рамках співпраці з Амур-Нижньодніпровським районним відділом філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області запросили психолога на свій форум.

Гостьові враження хочеться розпочати з опису загальної атмосфери. В традиційному привітанні один одного учасники форуму з пошаною називали свої роки, місяці і дні тверезості, говорили про свої досягнення. Панувала атмосфера повного прийняття будь-якого періоду тверезості. Адже на форумі були учасники, які тільки починають свій тверезий шлях. Аксакали програми «12 кроків» особливо легко знаходили прості слова підтримки для них. Продовжився форум спікерськими виступами, розповідями життєвих історій. Розповідали про труднощі прийнятих рішень, про причини зривів. Але все-ж-таки більша частина розповідей була про одужання. Спікери з наснагою розповідали про цей непростий шлях. Їхні слова супроводжувались стриманим почуттям пошани як за себе, так і за інших учасників груп взаємопідтримки. Занурюючись в атмосферу, я намагалась вловити закономірності, які допомагали цим людям успішно «крокувати» за програмою. Усі учасники форуму з почуттям глибокої вдячності говорили про те, що неможливо переоцінити значення зовнішньої та безоціночної підтримки у «першому кроці», яку вони отримують і досі від членів своїх груп. Також обговорювали самодисципліну. Саме самодисципліна магічним чином втілювала їхні рішення про можливу тверезість в реальний тверезий спосіб життя.

Мені, як гостю, надали можливість сказати декілька слів. Не вдалося обмежитися словами ввічливості, захотілося виразити повагу до щоденних подвигів тверезості учасникам форуму.

Від щирого серця хочу побажати їм тільки тверезих успіхів!


Наталія Погоріла,
психолог
Амур-Нижньодніпровського районного відділу
філії ДУ «Центр пробації»
у Дніпропетровській області







Останній раз редагувалося: 06.07.2020 21:23
Переглядів: 601
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті