Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 15 травня 2024
00:41

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпропетровська облрада виступить експертом з регіонального розвитку у проектах канадського Уряду в Україні

Дніпропетровська облрада виступить експертом з регіонального розвитку у проектах канадського Уряду в Україні
25 лютого голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод провів зустріч з надзвичайним і повноважним послом Канади в Україні Романом Ващуком, який перебуває в регіоні з триденним візитом.

Дніпропетровська область співпрацює з Канадою в рамках кількох проектів технічної підтримки. Завдяки проекту «Місцевий економічний розвиток міст України», який здійснюється Федерацію канадських муніципалітетів, Дніпропетровщина першою в Україні розробила та затвердила стратегію свого розвитку. За словами Романа Ващука, ця робота є частиною загальної програми підтримки України і досвід Дніпропетровщини буде корисний усім регіонам. У зв'язку з цим, пан посол запропонував облраді виступити експертом з регіонального розвитку у новому проекті, який впроваджуватиме Уряд Канади в Україні. У цьому напрямку 13 березня у Дніпропетровську пройде всеукраїнська конференція по виробленню регіональних стратегій.

«Дніпропетровська та Львівські області – своєрідні локомотиви, де є управлінське і економічне ядро, яке може зрушити з місця справи. Зокрема, це єдині області в Україні, які мають стратегії свого розвитку. Чіткий план дій та розуміння як розбудовувати регіон, уповноважує їх на отримання грантів від інших партнерів, наприклад ЄС та залучати інвестиції для розвитку територій. Також ми обговорили перспективу співпраці у сфері сільського господарства (виробництво на селі), інновацій (малий та середній бізнес). Будемо старатися вивести ці сфери на більш відкрите міжнародне співробітництво. Зокрема, на Дніпропетровщині є великий ІТ потенціал, а Канада має попит на такі види послуг. Треба шукати шляхи співробітництва у цьому напрямку», – зазначив Роман Ващук.

За словам Євгена Удода, Стратегія розвитку Дніпропетровщини повністю відповідає критеріям ЄС та синхронізована з національною стратегії регіонального розвитку. «Ми чітко сфокусовані на конкретних пріоритетах, зокрема, це розвиток малого та середнього бізнесу, і маємо план, як цього досягти. Створення кооперативів, бізнес-інкубаторів, індустріальних парків – це вже конкретні кроки плану. Наступний пріоритет: розвиток людського потенціалу. Україна стоїть перед глобальним викликом, у перспективі у нас велика кількість реформ. Але кількість спеціалістів, які мають унікальну компетенцію не дає можливості сподіватись на повний успіх. Тому разом з канадськими експертами ми розробили програму з навчання спеціалістів місцевого самоврядування для запровадження реформ: децентралізації, об`єднання громад, регіонального розвитку », – підкреслив голова облради.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті