Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 14 травня 2024
23:16

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Найбільша віддача для родинних бюджетів – вкласти кошти в енергозбереження

Найбільша віддача для родинних бюджетів – вкласти кошти в енергозбереження
Показової економії теплоносіїв досягли мешканці ОСББ «Зразковий», що по вул. Краснопільскій, 8: вони сплачують за тепло 6 гривень з кв. м замість середнього по місту тарифу в 11 грн. А навіть у найлютіші морози у квартирах мали комфортні +20, адже тепло подається до їх помешкань за тієї ж температури, що й до будинку загалом.

Досягли таких результатів, завдяки перемозі у конкурсі міні-проектів з енергоефективності та енергозбереження, ініційованому головою обласної ради Євгеном Удодом. Переможцям замінили старі труби системи опалення будинку на поліпропіленові. На реалізацію проекту мешканці отримали грант від обласної ради на суму 22 тис. грн., загальний же бюджет заходу склав – 40 тис. грн.

«У наш час невпинного здорожчання енергоносіїв, які є найбільш витратною частиною родинних бюджетів, найкращий вихід вкласти кошти у енергозбереження. Тому ми стимулюємо наших громадян об'єднуватися для реалізації подібних ініціатив з енергоефективності: замінювати на енергозбережні вікна і двері, старі труби опалення, прилади освітлення, утеплювати стіни. Все це дає дійсно значні результати. І це хороший приклад для мешканців будинків, які поки нерішуче чекають. Ставайте громадянськи активними і зможете вирішити найактуальніші проблеми ваших будинків», - підкреслив голова обласної ради Євген Удод.

Досвід самостійного вирішення проблемних питань будинку мешканці ОСББ «Зразковий» мають давно: у 2013 році вони самотужки установили лічильник спожитого тепла і стали сплачувати на 25% менше. Також активні громадяни, не чекаючи сторонньої допомоги, самостійно провели частковий ремонт даху будинку, вікон під'їздів, сантехнічного обладнання мережі гарячого та холодного водопостачання.

Нагадаємо, триває збір заявок на участь у конкурсі міні-проектів з енергоефективності та енергозбереження, які будуть реалізовуватися у 2015 році. До кінця прийому документів залишився місяць.

Подробиці на сайті: http://energy.oblrada.dp.ua/ .

Gorod.dp.ua на Facebook.


Вектор развития  (27.02.15 05:21): Наибольшая отдача для семейных бюджетов - вложить средства в обучение.. Відповісти | З цитатою
житель Днепра  (26.02.15 21:19): Теплосети пора давать добро на поквартирное отключение)) а то как надо топить и на улице -15 в квартире еле-еле +10. если на улице +10 - то топят так что нечем дышать)) где они тут экономию увидели. НАС СПАСЕТ ТОЛЬКО АВТОНОМНОЕ ОТОПЛЕНИЕ!!! Відповісти | З цитатою
7777  (26.02.15 15:33): Написано абсолютно верно, в самый холодный месяц в этом году 7,40 при счетчике тепла установленном в подъезде! Но есть одно но, причем самое большое, устанавливали пять лет назад при курсе 8 и обошлось все про все с счетчиком и работами порядка 18 тысяч на подъезд!При курсе 35 это просто будет неподъемная сумма при всем желании экономить на отоплении! Відповісти | З цитатою
сбор заявок -  (26.02.15 13:10): это использование вашего интеллектуального потенциала -бесплатно.
Кто-то на этом приподнимется в глазах горожан-а по сути это очковтирательство.
Відповісти | З цитатою
Правда:  (26.02.15 13:07): ЛОЖЬ. Відповісти | З цитатою
Житель  (26.02.15 12:55): Вопрос, а куда идут деньги за кварплату.
Есть перечень услуг (замена лампочек, ремонт и т.д) за эти деньги, народ ау, а Вы об этом знаете? И если сии услуги ЖЭК не предоставляет, то должен быть перерасчет. Сходите в ЖЭК глянте перечень услуг и Вы очень удивитесь, особенно когда Вам покажут смету, что все работы выполнены!!!Вовремя и в срок. Кварплаты хватит и фасад утеплить:) тоже касается и теплосети- это не только услуга тепло, но и трубы и т.д.Тоже вода,газ и т.д...
Відповісти | З цитатою
Ночной дозёр  (26.02.15 12:16): Тут посевная на носу.. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років палацу культури «Шинник»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті