Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 21 травня 2024
20:34

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Петриківський розпис представлять в культурній столиці Європи 2016 року

Петриківський розпис представлять в культурній столиці Європи 2016 року
Наступного року Петриківський розпис презентують у Польщі. Виставка картин відкриється восени в Етнографічному музеї Вроцлава. Це місто ЄС обрав культурною столицею Європи-2016.

Про це повідомили в управлінні культури, національностей та релігій Дніпропетровської облдержадміністрації.

Дніпропетровський художній музей запропонує польським глядачам експозицію «Петриківський розпис – колір традицій». Виставлятимуть колекцію декоративних панно – “мальовок” та розписні дерев’яні вироби.

«ЄС обрав Вроцлав культурною столицею Європи-2016. Це означає, що одне з найбільших і найстаріших міст Польщі цілий рік буде центром мистецького життя континенту. Тож самобутній Петриківський розпис побачать не тільки поляки. Про нього дізнаються сотні туристів, які приїдуть до міста в пошуках найяскравіших проявів європейської культури», - зазначила начальник управління Наталія Першина.

Довідка.

«Культурна столиця Європи» - статус міста, який призначається Європейським Союзом на один рік. Впродовж цього часу місто демонструє своє культурне життя та розвиток. Таким чином організатори прагнуть зблизити європейців, поглибити їх культурні та економічні зв’язки.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті