Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
12:42

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Як вберегтися від грипу та застуди: поради лікарів

Як вберегтися від грипу та застуди: поради лікарів

В холодну пору року підчепити грип та застуду дуже просто. Легкою здобиччю недугів стають люди з низьким імунітетом. Якщо завчасно зміцнити організм, захворювань можна уникнути. Як це зробити, розповіли в Обласному центрі здоров’я.

Одягайтеся за погодою. Уникати слід не лише переохолодження, а й перегрівання. Якщо ви надміру закутаєтеся та спітнієте, то вас легко може продути.

Раціонально харчуйтеся — це зміцнить імунітет. Споживайте достатню кількість білків, жирів, вуглеводів, вітамінів. Восени та взимку, коли кількість овочів і фруктів в раціоні знижується, можна додатково приймати вітаміни. Які саме — порадить лікар. Пийте більше рідини. Підійдуть вода, трав'яні відвари, фруктові та овочеві соки.

Частіше проводьте вологе прибирання та провітрюйте приміщення. Обов’язково зволожуйте повітря, яке дуже висушують обігрівачі. Висихає й слизова оболонка носоглотки. Через це вона гірше затримує мікроби та віруси, які одразу потрапляють всередину організму. Зволожити повітря допомагають відкриті ємності з водою.

Уникайте стресів та обов’язково відпочивайте. Більше гуляйте на свіжому повітрі та регулярно робіть фізичні вправи. Це не лише профілактика застуди, а й загальне зміцнення організму. Не паліть, адже це значно знижує імунітет.

Слідкуйте за особистою гігієною. Віруси можуть передаватися не лише повітряно-крапельним шляхом, а й через посуд та руки.

Ефективний засіб профілактики грипу — вакцинація. Зараз саме час зробити щеплення.

При перших симптомах хвороби обов’язково звертайтеся до лікарні, не займайтеся самолікуванням.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Нужно  (17.10.16 23:07): Послать ЕС, покушать чесночка с салком и геть президента! Відповісти | З цитатою
артем  (17.10.16 18:33): от ненормальные)))да последние две недели это 4 статья и приближающемся гриппе!!! я в четвертый раз пишу коммент: в нашем городе на сегодняшний день я вакцины не нашел,нет в аптеках,нет в поликлиниках,нет в больницах,зачем давать идиотские интервью и не менее идиотские советы,что бы сделали вакцинацию,напрашивается вывод: в ситуации не разбираюсь,положение дел с вакциной понятия не имею,тупо прожираю ваши налоги))) Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Дніпра на 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті