Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 21 травня 2024
21:12

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Цьогоріч в обласному перинатальному центрі врятували понад двох сотень недоношених малюків

|«« «« »» »»|

Велика вдячність від маленьких дітей. В обласному перинатальному центрі Дніпра пройшло свято для колишніх пацієнтів. На нього запросили малюків, які народилися недоношеними, а нині – вже розповідають вірші, танцюють та просто живуть.

На свято, приурочене до Міжнародного дня недоношеної дитини, завітали близько 200 хлопчиків та дівчаток зі своїми батьками. І поки малі танцювали, співали та розмальовували руки аквагримом, дорослі спілкувалися з лікарями та людьми, які опинилися у схожій життєвій ситуації.

«В обласному перинатальному центрі виходжують немовлят, які народилися передчасно і мають вкрай низьку вагу тіла. Крихітних малюків рятують за допомогою сучасного медобладнання. Велику роль відіграють професійні лікарі. Після виписки такі діти потребують особливої турботи батьків, – розповіла головний лікар закладу Людмила Падалко. – Сьогоднішнє свято – наше спільне. Медики та батьки зробили велику роботу, щоб хлопчики та дівчатка радували нас своїми успіхами».

Серед гостей свята – Світлана Карпенко.

«Богданчик народився передчасно. Тривалий час був у реанімації, не міг дихати самостійно, – розповіла жінка. – За кілька днів синочку вже виповнюється 1 рік і 7 місяців. Він дуже любить мультики, машинки та планшети».

Не намилується онуком ще один учасник свята – Сергій Дубовик.

«Онуку Сергію два роки, він народився з вагою менше кілограма. Для мене це був стрес, перший тиждень я навіть боявся такої крихітки. Але зараз все добре. Легені в нього ще слабенькі, проте він гарно розмовляє та розвивається, наздогнав усіх однолітків, а деяких навіть обійшов», – посміхається чоловік.

Ділиться досвідом і мама двійнят – Олена Савельєва.

«Ваня і Аріна народилися з вагою трохи більше кілограма. Я дуже через це хвилювалась, до того ж був привід – начиталась в інтернеті жахливих статей про розвиток недоношених. Та нині нам по 2,5 роки і все чудово. Тому раджу матусям, які передчасно народили, слухати лише лікарів та вірити у краще».

Цьогоріч в обласному перинатальному центрі народилося понад 3 тисячі дітей. З них понад 250 малюків з’явилися на світ передчасно. Більше 150 мали вкрай низьку вагу тіла – менше 1,5 кілограма.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті