Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
16:20

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині обговорили співпрацю з Латвією

На Дніпропетровщині обговорили співпрацю з Латвією

Розвиток зовнішньоекономічних зв’язків, допомога пораненим та обмін досвідом у реформуванні органів місцевого самоврядування. Такі перспективи співпраці Дніпропетровщини та Латвії обговорили в облдержадміністрації.

Балтійська країна відкрита для діалогу та пропозицій, зазначила заступник голови місії Посольства Латвійської Республіки в Україні Каріна Лея.

Коли на Сході України спалахнув збройний конфлікт, Латвійська Республіка однією з перших підтримала Україну. ДніпроОДА подякувала мешканцям балтійської країни за допомогу Дніпропетровщині.

«З початку АТО на реабілітацію до Латвії із Дніпропетровщини було відправлено сім поранених бійців. Латвія надавала допомогу переселенцям, яких прихистила наша область, – зазначив перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Олег Кужман. – Продовжуємо укріплювати економічну базу регіону. Підприємства розширюють ринки збуту. За останні два роки експорт продукції Дніпропетровщини до країн ЄС, Азії, Африки, Південної Америки збільшився в кілька разів».

Олег Кужман підкреслив, що Дніпропетровщина відкрита для іноземних інвестицій. «При ДніпроОДА працює інвестиційне агентство. Тут допомагають і надають консультацію як новачкам, так і досвідченим підприємцям. Фахівці агентства супроводжують кожен проект нових інвесторів», – наголосив він.

Заступник голови місії Посольства Латвійської Республіки в Україні Каріна Лея акцентувала: Латвія готова ділитися своїми надбаннями з Дніпропетровщиною та розвивати соціальне партнерство.

«Ми й надалі підтримуватимемо Дніпропетровську область, – наголосила вона. – Як і раніше, прийматимемо українських воїнів на лікування, передаватимемо бойові навички військовим. Готові ділитися практикою децентралізації з очільниками новостворених об’єднаних громад Дніпропетровщини».

Цьогоріч зовнішньоторговельний обіг Дніпропетровщини з Латвією збільшився майже на 25% у порівнянні з 2015-м. До балтійської країни підприємства області експортували залізничні локомотиви, чорні метали, папір та картон, зернопродукти, меблі, полімерні матеріали, скло.



Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті