Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 22 травня 2024
08:07

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

В Агентстві розвитку Дніпра обговорили перспективи туристичної галузі міста

|«« «« »» »»|

9 грудня, в Агентстві розвитку Дніпра провели круглий стіл щодо майбутнього туристичної галузі міста.

В обговоренні стану справ, тенденцій та перспектив туризму взяли участь представники профільного департаменту Міністерства економічного розвитку, голова Всеукраїнської асоціації туроператорів, а також представники туристичної галузі, готельно-ресторанного бізнесу, музеїв, вищих навчальних закладів, профільних громадських організацій тощо.

Директор Агентства розвитку Дніпра Володимир Панченко зазначив, що київські гості приїхали до міста з презентацією концепції туристичної стратегії для Дніпра, яка включатиме державно-приватне партнерство. Тож туризм розглядається як бізнес, який приноситиме доходи місту. «Сподіваюся, що сьогоднішнє обговорення буде плідним і забезпечить прорив у розробці туристичної стратегії Дніпра і подальшому її втіленні», – сказав Володимир Панченко, відкриваючи захід.

Виступаючи перед аудиторією, директор департаменту туризму та курортів Міністерства економічного розвитку України Іван Ліптуга розповів про світові туристичні тренди, туристичні стратегії інших країн, стан туризму в Україні в цілому. За його словами, раніше в нас цій галузі не приділялося достатньо уваги, не було фінансування, однак у наступному році з державного бюджету на розвиток туризму в Україні мають виділити 30 млн. грн.

«Дніпро – місто, яке раніше не вважало себе туристично привабливим, а дарма. В рамках нашої всеукраїнської програми розвитку туризму в Дніпрі теж повинна існувати регіональна туристична організація. У вашого міста є всі шанси стати туристичним центром – поруч з Києвом, Львовом, Одесою та іншими містами України», – сказав Іван Ліптуга.

У свою чергу голова Всеукраїнської асоціації туроператорів Ігор Голубаха зазначив, що Дніпро має потужні можливості для розвитку індустріального та патріотичного туризму – у місті вже створений музей АТО, козацькі, історичні екскурсійні маршрути.

«Ваш регіон славиться Петриківським розписом, козацькою тематикою. Є фундамент, на якому можна створити цікавий туристичний продукт. Звісно, розробляючи туристичні маршрути, необхідно включати й різні інновації, наприклад, електронні квитки, інфраструктуру тощо. Знаю, що влада Дніпра зараз активно працює над впровадженням різних електронних процесів. А загалом, щоб все це спрацювало, необхідна злагоджена робота міської, обласної влади та бізнесу. Відчуваю, що у вас є координація дій – все вийде!» – наголосив Ігор Голубаха

Gorod.dp.ua на Facebook.


Крик  (11.12.16 14:42): Прилетаю в Катовице, Польша, вместе со всеми выхожу и занимаю очередь на стойке паспортного контроля. Из 8!!! кабинок работают 2, причём граждан ЕС, США, Канады и других стран, даже России!!!проходят без очереди, а украинцев дактилоскопируют, требуют подтверждение наличия денег, бронировки гостиницы и обратного билета. Многих задерживают, ведут в комнату специального досмотра и начинается выяснение причин прилёта, тысячи почему, зачем и как, и вообще — чего вы сюда пожаловали???

Вмешиваюсь, выполняю функцию переводчика, адвоката, консула и выясняется, что из всех прибывших украинских граждан не было ни одного нелегала, ни одного нарушителя, ни одного потенциального эмигранта!!! Вся процедура для всего рейса заняла 3 часа, а на выходе нас всех ждал ещё один сюрприз — польские таможенники устроили досмотр с пристрастием, все чемоданы через сканер, как во времена забытого совка...

И это во времена действия визового режима!!!https://www.facebook.com/andvicart/posts/1837377359 874
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Стойк  (09.12.16 18:17): Самое время поговорить об ключевом проекте в истории нашего города в сфере туризма. Все прекрасно знают поверхностно историю основания нашего города <<Екатеринослав>>. Мало кто знает что среди основателей города были масоны. Состоял ли сам князь Г.Потемкин в братстве <<Вольных каменщиков>> история умалчивает. Но то что в его окружении были члены масонских лож, можно определить по его наградам. Архитектор Иван Старов (масон), оставил нам < план - схему>> основание города на Соборном холме. На схеме И.Старов начертал символы, содержащие аллегории и загадки. Достоверно известно что под Соборным холмом были построены подземные ходы. Кто Кто их строил и куда они вели в настоящее время неизвестно! Известно лиш то что часть подземных ходов коммунисты перестроили под бомбоубежище, а часть безвозвратно утрачены. Есть основание полагать что один из ходов вел на Монастырский остров.
Как Вы смотрите на то чтобы организовать исследовательские и реставрационные работы для экскурсий?
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті