Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 28 марта 2024
22:42

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Мирний мітинг проти мера міста Кам’янського намагалися заглушити гучною музикою

Мирний мітинг проти мера міста Кам’янського намагалися заглушити гучною музикою

«Не заважайте людям працювати» - з таким гаслом на площу перед Кам’янською міською радою вийшли громадські діячі та жителі Кам’янського.

Громадська організація «Контроль народного майна України» спільно із працівниками місцевого підприємства провели акцію протесту закликаючи мера міста Кам'янське Андрія Білоусова навести порядок у місті. Активісти вимагали у влади звернути увагу на проблеми приватного бізнесу та закликали не перешкоджати підприємницькій діяльності. Обурені люди тримали в руках плакати «Мер! Зупини рейдерство в місті!», «Мер, повертайся з канікул!», «Білоусов, досить розбазарювати бюджетні кошти!».

Мітингувальники зіштовхнулись із спротивом з боку місцевої влади. Під час акції представники міськради виставили на вулицю музичне обладнання та увімкнули голосно музику, щоб активістів не було чутно. Учасники акції викликали поліцію. Патрульні, які прибули за викликом, склали відповідний протокол за незаконне перешкоджання проведенню мирних заходів та акцій.

Представник Громадської організації Олександр Морозов розповів причини, з яких люди вийшли на акцію - мер Кам’янського закриває очі або сам керує незаконним силовим захопленням приватного підприємства ТОВ Фірма «Блок ЛТД», яке спеціалізується на переробці промислових відходів.

«Кам'янська міська рада прийняла рішення № 777-18/VII від 21.07.2017 р., яким було безпідставно скасовано наданий раніше дозвіл підприємству «Блок ЛТД» на розроблення проекту відводу землі. Саме через Рішення міськради невідоме досі комунальне підприємство «Екосервіс» намагається захопити приватну територію «Блок ЛТД» для проведення незрозумілих робіт. Ми, спільно із працівниками підприємства, неодноразово намагалися з’ясувати, на підставі чого чиниться тиск на приватний бізнес і, чим власне займається «Екосервіс». Але нас так і не вислухали – мер все літо у відпустці. Тому ми тут», - зазначив Морозов.

Працівники «Блок ЛТД» хвилюються, що залишаться без роботи через тиск з боку місцевих депутатів та бездіяльність мера.

«До нас на підприємство неодноразово приходили невідомі, перекривали КПП, потім озброєні люди його зруйнували та побили наших працівників під керівництвом місцевого депутата Лісничого – це все зафіксовано поліцією. Це не просто перешкоджання роботі, це реально спроби рейдерського захоплення. У нас гарне підприємство, керівник – іноземний інвестор, зарплати «білі». Ми платимо податки в місцевий бюджет. Влада просто хоче забрати роботу у 250 людей. А мер на морях гріється і робить вигляд, що не в курсі справи», - кажуть представники постраждалого підприємства.

Акція тривала більше двох годин, проте громадськість так і не дочекалася на очільника міста Білоусова. До людей вийшов представник департаменту комунальної власності Дмитро Щербатов, однак відповісти на конкретні запитання він не зміг, а тому швидко повернувся до будівлі міськради.

За підсумком мітингу, активісти передали меру чергове звернення із питаннями, що були озвучені під час акції. Представники підприємства кажуть, що й надалі будуть відстоювати своє законне право на працю та безпеку життєдіяльності.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн финансовой помощи для полиции Горсовет выделил в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте