Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 29 марта 2024
03:07

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре проведут День памяти «Казацкого Отца»

В Днепре проведут День памяти «Казацкого Отца»

Сегодня, 5 августа, с 11 часов на могиле Дмитрия Ивановича Яворницкого возле исторического музея начнется День памяти выдающегося ученого и исследователя истории запорожского казачества.

5-го августа 1940-го года Д. И. Яворницкий умер на 85-м году жизни…

Организаторы мероприятия сообщают о том, как сегодня почтят его память:

«5 серпня 2019 р. об 11-й запрошуємо всіх до Дня пам'яті академіка Д.І. Яворницького, всесвітньо відомого вченого, дослідника козацтва, громадського діяча, будівничого культури, освіти та науки нашого регіону.
Щорічно з 1961 року вшанування пам'яті Д.І. Яворницького відбувається біля історичного музею, на його могилі – саме біля «улюбленого дітища», за легендою, вчений хотів знайти вічний спокій. Цього року біля могили та пам'ятника вченому зберуться продовжувачі його справи, адміністрація та науковці музею, громадські діячі, активісти, зацікавлені містяни.
За легендами, у день, коли ховали Дмитра Івановича, у місті не можна було знайти квітів – так багато людей прийшло вшанувати Козацького Батька. Тож і зараз ми запрошуємо всіх небайдужих покласти квіти до могили вченого і дізнатися, як продовжуються справи, ним започатковані».

Добавим, что вчера мероприятия в честь Д.И.Яворницкого стартовали в его Доме-музее на пл. Шевченко, 5. Там был проведен День открытых дверей, состоялись интересные экскурсии.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Андрей  (05.08.19 16:03): всех казаков сразу??? ))) Яворницкий, наверное, сам в шоке от такого сравнения... Ответить | С цитатой
ку  (05.08.19 12:55): Не знаю козацького батька!
Мій батько участник ВОВ був і помер!
Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
домов ОСМД и ЖСК обновлены в Днепре в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте