Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 18 апреля 2024
23:32

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Центре современной культуры Днепра «докопались» до древней лепнины

В Центре современной культуры Днепра «докопались» до древней лепнины

Здание бывшей Губернской управы Екатеринослава на Крутогорном спуске в ходе проводимого здесь ремонта продолжает открывать свои секреты.

Городской сайт уже неоднократно рассказывал об истории этого здания, тяжбах вокруг него в последние годы и о том, что здесь разместился Центр современной культуры Днепра.

Уже больше года в старинном здании продолжается ремонт, после завершения которого сюда планирует переехать и галерея «АртСвит». Есть конкретные результаты проводимых работ, в представители Центра представили, каким он станет после завершения реконструкции, о чем мы тоже сообщали.

А тем временем в ходе проводимых работ продолжают открываться все новые черты облика и истории здания. В частности, в ходе реставрации потолка на первом этаже комплекса рабочим открылась красивая старинная лепнина, которая ранее была скрыта под множеством слоев нанесенной краски.

Об этом в Центре современной культуры Днепра сообщают следующее:

«Один із фрагментів стелі першого поверху GurinBrothers вже встигли очистити від пізніх нашарувань олійної фарби, якою за радянських часів зафарбовували будь-які проблемні ділянки на будь-яких поверхнях, навіть мармурові підвіконня та меблі з цінних порід дерева. Реставратори стверджують, що жодного сенсу в цьому не було. Після зняття цих шарів проступають автентичні контури, стає видно оригінальну форму ліпного декору.

Щодо відновлення колон є декілька варіантів: доповнити втрати в такий спосіб, що їх не буде видно взагалі, або навпаки, не приховувати місця доповнень. Такий підхід реставратори порівнюють із японським мистецтвом кінцугі або золотого шва. Сутність техніки полягає у виділенні тріщин та зламів, які розповідають про довге та складне життя предмета.

Протягом першого місяця заплановано завершити стелю на першому поверсі та частково колони. Паралельно реставратори працюватимуть над атлантами та дзеркалом. Потім — над стелею другого поверху та стінами вздовж блакитного залу».

Реконструкция здания продолжается…



Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (11)

•  Мешканці Новокодацького району Дніпра активно долучилися до суботника на «Безіменній висоті» (11)

•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (11)

•  На Фестивальному причалі у Дніпрі відбувся автопробіг-зустріч ретро-машин «За весною» (9)

•  У Дніпрі відзначають День космонавтики (7)

•  Збитки на понад 7 млн грн: у заповіднику на Дніпропетровщині квадроциклами пошкодили унікальні піщані бархани (7)

•  У Дніпрі зник екскурсійний ретро-трамвай – у чому причина? (7)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (6)

•  На Дніпропетровщині відбувається пошукова операція 13-річної Марини Волошко (5)

•  У Дніпро повертається стародавня мумія! (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте