Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 19 апреля 2024
07:34

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Школьник из Днепра разработал проект ракетного двигателя

|«« «« »» »»|

21 листопада у Дніпрі відбувся онлайн-фінал всеукраїнського турніру ракетно-космічних інновацій Star Track 5. До конкурсу долучились 37 учасників з усієї України: студенти, інженери, науковці та винахідники-ентузіасти з Дніпра, Києва, Харкова, Львова, Черкас.

Переможці Star Track отримали грошові винагороди, а також можливість втілити свої проєкти на технічній базі Інжинірингової школи Noosphere у Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара.

Оцінювали конкурсні роботи експерти з Дніпра та Києва: Євген Коваленко — кандидат наук, директор IT-відділу корпорації Укратомприлад, розробник наносупутників Київського політехнічного інституту ім І. Сікорського; Сергій Кутовий — директор з інновацій ГО «Асоціація Noosphere»; Олег Марченко — заступник декана фізико-технічного факультету ДНУ імені Олеся Гончара; Ігор Гомілко — керівник лабораторії робототехніки та електроніки Noosphere Engineering School, кандидат фізико-математичних наук.

Учасники презентували суддям 13 науково-технічних проєктів (як індивідуально так і у складі команд). Переможцями Star Track 5 стали шість проєктів, а саме:

«Космічна система моніторингу гравітаційного поля землі «Гравісат» від представників Національного авіаційного університету, м. Київ.

«Двоступенева метеорологічна ракета Метео 40 000» та «Система управління геофізичної суборбітальної ракети К300 Гео для мінімізації зон відчуження» — обидві розробки належать студентам фізико-технічного факультету ДНУ імені Олеся Гончара.

«VRocket Constructor», проєкт команди Demi, відомої дніпрянам завдяки розробці віртуальних ігор для парку Гагаріна. VRocket Constructor — це навчальна VR гра, у якій космічні ракети можна зібрати власноруч, звісно ж, віртуально.

Суддів особливо вразив проєкт дніпровського школяра Макара Дробишева «Рідинний ракетний двигун малої тяги LT-3B «Стриж». Суть розробки полягає у створенні дешевого рідинного ракетного двигуна з можливістю застосування його в освітніх цілях. Макар запропонував унікальну гібридну систему охолодження сопла та камери згоряння. Хлопцю 15 років і він вразив суддів рівнем підготовки та обізнаністю у космічних технологіях.

Не менш цікавим та високотехнологічним є проєкт команди з Черкас «PancakeSat». Молоді інженери (авторам розробки також 15 років) презентували екосистему супутникових апаратів і устаткування. За задумом винахідників, PancakeSat стане новим видом супутника, доступним кожному: недорогий і простий в експлуатації. Подальше завдання команди проєкту — розвиток у низькому ціновому сегменті космічної сфери та створення більш простого циклу побудови космічного апарату.

Нагадаємо, перший Star Track відбувся ще 2017 року — тоді 7 команд змагалися за призовий фонд у розмірі 5 тисяч гривень. У 2020 організатори збільшили призовий фонд до 25 000 грн.

Захід щорічно проходить за підтримки ГО «Асоціація Noosphere» та її засновника, доктора економічних наук, міжнародного підприємця і мецената Максима Валерійовича Полякова. 

«Такі турніри як Star Track — це найкращий спосіб нагадати про творчу силу науки та об'єднати однодумців. Турнір вже показав себе як робочий механізм популяризації та поширення знань. З ноосферної точки зору, командна робота під час підготовки проєктів і пряме спілкування експертів зі студентами у фіналі, покликані акумулювати досягнення ентузіастів космічної галузі та заохочувати молодих інженерів до розвитку. Тому Ноосфера вважає за необхідне підтримувати традицію проведення Star Track в Україні.» — говорить Макс Поляков.

Організатори турніру: ГО «Асоціація Noosphere», Noosphere Engineering School. Співорганізатори: Firefly Aerospace Ukraine LLC, Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара, Національний центр аерокосмічної освіти молоді імені О.М. Макарова.

Сайт турніру — https://startrack.academy/

---

Для довідки:

Інжинірингова школа Noosphere (або Noosphere Engineering School) — це спільний проєкт «Асоціації Noosphere» та провідних вишів України, мета якого — популяризувати інженерну освіту та створити в Україні екосистему для розвитку високотехнологічних студентських стартапів.

Науково-технічні лабораторії Інжинірингової школи відкриті в провідних ЗВО України: у Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара, у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка, у Національному технічному університеті України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського" та в інших. Серед найбільш успішних розробок, реалізованих на базі Noosphere Engineering School — мобільний додаток "My Pol", система автоматизованого управління вогнем артилерії "ArtOS", проєкт "Студентська ракета". 

https://noosphereengineering.com

ГО «Асоціація Noosphere» — некомерційна громадська організація, яка популяризує наукові дослідження та науковий підхід. Місія організації — стимулювати й підтримувати наукові відкриття, сприяти поширенню і впровадженню в життя наукових знань, а також розвивати інтерес суспільства і бізнесу до науки. Серед ініціатив «Ноосфери» — мережа науково-технічних лабораторій Noosphere Engineering School, конкурс інженерних стартапів Vernadsky Challenge, реновація парку імені Юрія Гагаріна в Дніпрі, реконструкція дніпровського планетарію, та ін.

Noosphere щорічно підтримує ініціативи, які популяризують науку та заохочують молодих інженерів до створення сучасних високотехнологічних проєктів, у тому числі космічного спрямування.

https://noosphereglobal.com

Gorod.dp.ua на Facebook.


Сторож  (25.11.20 20:09): Мдя, местным экспертам сразу нобелевскую премию подавай. Дети занимаются, популяризируют космос, кто-то спонсирует. Что плохого? Конкурс, я так понимаю, открытый. Регистрируйся и выигрывай, если такой умный. Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
Полина  (25.11.20 15:28): А точно ли мальчик учёл все ньюансы?))) Вряд ли. Наказать проектов и я могу(тоже девятиклассница), но прекрасно понимаю, для того чтоб это работало нужны материалы сложных составов, точнейшие углы впрыска и многое другое. А главное, чтоб этот двигатель был на голову выше предшествующих, иначе смысла вкладывать в это деньги нет. Ответить | С цитатой | Обсуждение: 3
Молодец, парень !  (25.11.20 12:39): Хоть кто-то из молодежи занимается техникой. По крайней мере, этот парень не будет после универа официантом, продавцом в "бутике" или аниматором. Ответить | С цитатой
Инженер  (25.11.20 12:30): Инструкция по разработке ракетного двигателя:
1. Зайти в общественное место (маршрутка/кафе/магазин)
2. Найти особь без маски на лице (на худой конец, можно выбрать особь, которая носит маску на бороде)
3. Сказать лучше на украинском языке: Одягніть, будь-ласка, маску! Ви порушуєте карантин.
4. Ракетный двигатель будет изобретен и запущен у особи без маски. Полыхать будет минимум минуту**
** Во время полыхания вас и окружающих может задеть жаром, особенно если вы выглядите не как донор звиздюлей. Будьте аккуратны!
Ответить | С цитатой
Кризис  (25.11.20 11:15): Если этот мальчик пропадет, то ищите его КНДР !!! Ответить | С цитатой
ну так что,  (25.11.20 10:21): траур отменяется и кб южное закрывается ?
зря люди жили и работали ?
Ответить | С цитатой | Обсуждение: 2
1  (25.11.20 10:14): Школьных знаний не достаточно для проектирования ракетных двигателей. Даже схематически
И знаний одного человека тоже. Поэтому этим занимаются конструкторские бюро, где работают специалисты в разных областях. Может конечно гений всех наук, как И.В. Сталин, но то вряд ли. Скорее это из той же компании, что вакцину от ковида на кухне сварили. Печально все это на самом деле...
Ответить | С цитатой | Обсуждение: 5
3  (25.11.20 09:59): Ну что в ближайшее врямя пареньку и таким как он предложат выехать за бугор,развивать чужую страну... Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
Фёдорович  (25.11.20 09:34): Вот что значит ходить на уроки,а не нюхать клей в школьном туалете. Ответить | С цитатой | Обсуждение: 3
Джонни Старк  (25.11.20 09:31): Помню еще школьника, который танк с картона сделал. Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Мешканці Новокодацького району Дніпра активно долучилися до суботника на «Безіменній висоті» (11)

•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (11)

•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (11)

•  На Фестивальному причалі у Дніпрі відбувся автопробіг-зустріч ретро-машин «За весною» (9)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (8)

•  У Дніпрі зник екскурсійний ретро-трамвай – у чому причина? (7)

•  Збитки на понад 7 млн грн: у заповіднику на Дніпропетровщині квадроциклами пошкодили унікальні піщані бархани (7)

•  У Дніпрі відзначають День космонавтики (7)

•  На Дніпропетровщині відбувається пошукова операція 13-річної Марини Волошко (5)

•  У 6 закладах Дніпропетровщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. новых деревьев высадят на Днепропетровщине

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте