Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
ср, 17 апреля 2024
00:20

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Днепровский Дом искусств приглашает на новую выставку

|«« «« »» »»|

Культурные и музейные учреждения нашего города с радостью возобновили работу после локдауна.

Ряд из городских центров культуры к возобновлению работы подготовили новые мероприятия. В частности – Днепровский Дом искусств (ул. Философская, 23), где возвращение к жизни без локдауна радостно отметили презентацией новой художественной выставки.

Она посвящена Дню всех Татьян, который отмечали 25 января. Как легко догадаться, на ней представлены произведения и художницы с этим прекрасным именем и очень интересной судьбой – Татьяны Кадниковой.

Добавим, что тематические выставки «Татьянин день» в Доме искусств проводятся уже 8-й год подряд.

О новой выставке и представленных на ней работах арт-директор Дома искусств Валентина Слобода рассказала следующее:

«Починаючи з 2013 року, щорічно в Будинку мистецтв проводиться традиційне донедавна для студентів свято «Тетянин день» як мистецьке.

Мисткині, яких звуть Тетянами, за ці роки презентували свої нові творчі доробки своїм тезкам та гостям свята. Ми не зраджуємо традиції.

У нашій малій виставковій залі відбулось відкриття художньої виставки студії образотворчого мистецтва «Самоцвіти», приурочене до цього дня. Студія працює понад 20 років, об'єднуючи дорослих людей, які отримують навички написання картин олійними фарбами. Створив і керує студією Ігор Павлович Деркачов - художник, вихованець відомого педагога М. Ф. Пушного. Продовжуючи традиції свого вчителя, Ігор Деркачов передає своїм вихованцям прагнення наповнити оточуючий світ прекрасним.

У експозиції представлено понад 40 творчих робіт, виконаних олійними фарбами. Серед учасників виставки – члени студії Людмила Волкова, Наталія Остапенко, Ірина Ушакова, Анна Бобиль, Валентина Дьяченко, Оксана Ніжна, Світлана Гладка, Сергій Бражник, Юрій Черній та керівник студії Ігор Деркачов.

А особливістю виставки є те, що одна з учасниць носить ім'я Тетяни. Тому наша творча майстерня «Тетянин день» приймає сьогодні до свого кола нову подругу-тезку, члена студії «Самоцвіти» ТЕТЯНУ КАДНІКОВУ.

Пані Тетяна народилась у Ленінграді, після закінчення школи навчалась у Львівському інституті декоративно-прикладного мистецтва. Отримала направлення до нашого міста і вже 50 років (починаючи з 1971 року) живе і творить у Дніпрі. Пропрацювала 36 років художником-модельєром спочатку у Будинку моделей дитячого одягу, а потім на швейній фабриці «Днепр».

Всі моделі та колекції, у розробці яких брала участь пані Тетяна, демонструвались на Всесоюзних та республіканських виставках, де отримували різні відзнаки і нагороди. Серед відзнак у Тетяни Каднікової є і бронзова медаль ВДНГ. З 2012 року вона відвідує заняття у студії «Самоцвіти», освоюючи техніку і прийоми роботи з масляними фарбами, організовуючи виставки.

Члени творчої майстерні «Тетянин день» познайомлять відвідувачів зі своїми новими творчими роботами».

Вход на выставку – свободный, но с соблюдением всех карантинных требований.

Выставка будет работать до 15 февраля.

Фото – Днепровский Дом искусств

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:


Дозорный  (27.01.21 14:26): Ау, где же наша доблестная полиция?! Немедленно оштрафовать всех нарушителей масочного режима! Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Мешканці Новокодацького району Дніпра активно долучилися до суботника на «Безіменній висоті» (11)

•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (9)

•  На Фестивальному причалі у Дніпрі відбувся автопробіг-зустріч ретро-машин «За весною» (8)

•  У Дніпрі заплановано реконструкцію вул. Гоголя: вона стане напівпішохідною (8)

•  У Дніпрі відзначають День космонавтики (7)

•  Збитки на понад 7 млн грн: у заповіднику на Дніпропетровщині квадроциклами пошкодили унікальні піщані бархани (7)

•  Мера Новомосковська Сергія Рєзніка затримали на хабарі (6)

•  У Дніпрі набирає обертів рух косплею (6)

•  У Дніпрі зник екскурсійний ретро-трамвай – у чому причина? (6)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте