Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 29 марта 2024
15:32

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Как сегодня в Днепре отметят 150-летие со дня рождения Леси Украинки

|«« «« »» »»|

В юбилейную дату выдающейся украинской поэтессы и драматурга специальные вечера проведут во многих центрах культуры Днепра.

В частности, как сообщили Городскому сайту, такие вечера пройдут в Днепровском театре драмы и комедии и Доме искусств.

В ДрамиКоме сегодня пройдет специальный вечер памяти Леси Украинки с показом драмы-феерии «Лесная песня» по ее пьесе.

Об этом в театре сообщают следующее:

«25 лютого виповнюється 150 років з дня народження видатної української поетеси, драматургині, першої української модерністки та громадської діячки Лариси Косач-Квітки, відомої світові як Леся Українка.

Свято драматурга – свято театра. Саме так визначає для себе театр Драміком 150 річчя великої Лесі Українки. Ії поезія, наче квітка.

Лариса Петрівна Косач-Квітка(25 лютого 1871). Провідник краси, сміливості та дух самої України. Вже 150 років вона звучить – сучасна та неймовірна. В ії руках поезія, лірика, епос, драма, проза – все живе. Це саме Вона розвинула жанр драматичної поеми в українській літературі. Історія пронизливого кохання, що перевертає життя, яке не оминути, бо то є Сама Доля.

25 лютого о 19:00, в день народження Лесі Українки, запрошуємо подивитись на перлину нашого театру – виставу «Лісова пісня». Неймовірне дійство, приголомшливі декорації та костюми, феєрія, яка торкнеться кожної душі…».

Напомним, что премьера этого спектакля в данном театре состоялась в 2016 году, о чем подробно писал Городской сайт.

Сегодня же вечер "CONTRA SPEM SPERO" До 150-річчя від дня народження Лесі Українки пройдет и в Доме искусств (ул. Философская, 23).

Об этом мероприятии в Доме искусств сообщают следующее:

«Лише протягом однієї ночі Леся Українка написала поему "Одержима". То була страшна для неї ніч: помирав Сергій Мержинський - її кохання й біль. Потім, у листі до Івана Франка, вона напише, як народжувалася "Одержима" : "я її в таку ніч писала, після якої, певне, буду довго жити, коли вже тоді жива осталась...не перетравивши туги, а в самому її апогею..."

Драматичні й ліричні твори великої української поетеси відтворюють її душевний стан, роздуми, що виводять за рамки автобіографічності. Та, попри все, живе надія, коли навіть на неї мало сподівань, як живе сила духу та любові. Ці образи притягально приваблюють і сучасних митців.

Актриса академічного молодіжного театру "Камерна сцена", заслужена артистка України Олександра Галицька за втілення образів поеми "Одержима" отримала кілька високих мистецьких відзнак. А актриса цього ж театру Світлана Шарубіна, котра є переможницею конкурсів читців імені Лесі Українки, виводить на сцену фантастичні образи драми-феєрії "Лісова пісня".

Перейнятися атмосферою часу ,коли створювались неперебутні за глибиною почуттів та красою стосунків відомі твори великої української письменниці Лесі Українки, у колі дружньому, артистичному, запрошуємо до нашого Будинку мистецтв.

На творчій зустрічі із Олександрою Галицькою та Світланою Шарубіною, віримо, буде цікаво всім».

Начало мероприятия – в 15.00, вход – свободный.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:


А нафига?  (26.02.21 00:33): И кому это нужно?. Тарифы на отопление важнее. Ответить | С цитатой
Владлена Леонтьева  (25.02.21 12:34): Можна спитать, чому на сайті досі пишуть російською мовою, навіть коли вставляють вислови інших людей українською мовою - свої коментарі всеодно пишуть російською ? Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
...  (25.02.21 11:04): В честь дня рождения было бы не плохо раздавать денежные купюры с изображением Леси Украинки :) Ответить | С цитатой
Зепадло  (25.02.21 10:27): в честь дня рождения Леси Украинки, предлагаю принять пару законов о повышении налогов для крiпакiв, и освободить олигархов от уголовной ответственности за финансовые махинации Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
новых лифтов планируется установить в Днепре в 2024 году.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте