Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 19 апреля 2024
09:58

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

До 9 Травня волонтери Фонду Вілкула зроблять арт-проєкт «Жива пам'ять»

До 9 Травня волонтери Фонду Вілкула зроблять арт-проєкт «Жива пам'ять»

На Дніпропетровщині до 76-ї річниці Перемоги над нацистами Фонд Вілкула «Українська перспектива» реалізує арт-проєкт із сотень фотографій солдатів Червоної Армії, які взяли участь у боях проти гітлерівських окупантів.

9-го Травня 2021 року стенди зі світлинами розмістять на алеї біля монумента Слави у Дніпрі та на проспекті Миру в сквері біля монумента Перемоги в Кривому Розі.

Представник «Української перспективи» – Наталя Гончаренко, сказала: «Олександр Вілкул – єдиний, хто після 2014-го на Дніпропетровщині щороку проводить Марш Перемоги та святкування 9‑го Травня. Команда Блоку Вілкула «Українська перспектива» – єдині, хто не зрадили це свято і залишаються вірні пам’яті про Подвиг нашого народу. Цього року через пандемію масові заходи не проводитимуть, але ми обов’язково будемо святкувати. Важливо, що ми не тільки організуємо заходи 9-го Травня, але постійно піклуємося про наших дорогих ветеранів та зберігаємо справжню пам'ять про подвиг нашого народу». 

Наталя Гончаренко повідомила: щоб увіковічнити своїх рідних на СТЕНДІ «ЖИВА ПАМ'ЯТЬ», необхідно в період від 25 березня до 25 квітня 2021 року надіслати на електронну адресу ukrperspektiva2021@gmail.com фотокартку, а також прізвище, ім'я та по батькові й за можливості коротку історію свого родича-Героя, який захищав Батьківщину в 1941–1945 роках. Усі фото 9-го Травня встановлять на алеї біля монумента Слави в Дніпрі та на проспекті Миру в сквері біля монумента Перемоги в Кривому Розі.

Одинадцятий рік поспіль у рамках проєкту Олександра Вілкула «Наші Герої живі, поки ми пам’ятаємо» жителі Дніпропетровської області в День Перемоги – 9 Травня, крокують вулицями міст урочистим маршем зі світлинами своїх родичів-фронтовиків. У цих заходах взяли участь сотні тисяч людей. 2021-го команда Олександра Вілкула створить СТЕНД «ЖИВА ПАМ'ЯТЬ» – монументальну панораму з фото Героїв-Визволителів, які перемогли нацизм 9 травня 1945 року. 

Нагадаємо, під керівництвом Олександра Вілкула у 2010–2013 роках відремонтували та звели наново більш як тисячу пам’яток Другої світової війни по всій Дніпропетровщині. Серед нових – меморіальний комплекс «Годинник Пам’яті», споруджений у Кривому Розі 2010‑го на честь воїнів-визволителів України. Ідея його створення належить Олександрові Вілкулу.

2010 року в Дніпрі встановили пам’ятник славетному льотчикові, гвардії майорові Михайлу Столярову, який загинув 1943‑го під час визволення міста.

У 2011 році у Кривому Розі звели перший пам’ятник воїнам штрафбату, які героїчно визволяли Кривбас 1943‑го; встановили пам’ятник загиблим льотчикам у місті Марганці та відкрили меморіал загиблим воїнам – «Братська могила», у Криворізькому районі.

2013‑го в Дніпрі відкрили пам’ятник нашому земляку – Герою Радянського Союзу Михайлові Панікасі, який загинув у Сталінграді, підірвавши німецький танк.

У 2013‑го за підтримки Олександра Вілкула створено документальний цикл «Серце України». Цей проєкт – п’ять 45‑хвилинних документальних фільмів, присвячених 70‑річчю визволення Дніпропетровської області від нацистських окупантів. 5 фільмів – 5 основних наступальних операцій. 

2015‑го Олександр Вілкул представив черговий проєкт «Останній урок Євгена Березняка» – документальну історію про Майора Вихора (відомий радянський фільм) і визволення Кракова від фашистських загарбників у 1945 році. Фільм про долю та подвиг реальної людини – Євгена Березняка – нашого земляка, розвідника і легендарної особистості, який завадив нацистським окупантам зруйнувати одне з найкрасивіших міст Європи – Краків.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Надрив м'яза стегна. Вінгер Дніпра-1 розповів, скільки пропустить через травму (32)

•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (11)

•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (11)

•  Мешканці Новокодацького району Дніпра активно долучилися до суботника на «Безіменній висоті» (11)

•  На Фестивальному причалі у Дніпрі відбувся автопробіг-зустріч ретро-машин «За весною» (9)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (9)

•  У Дніпрі зник екскурсійний ретро-трамвай – у чому причина? (7)

•  У Дніпрі відзначають День космонавтики (7)

•  Збитки на понад 7 млн грн: у заповіднику на Дніпропетровщині квадроциклами пошкодили унікальні піщані бархани (7)

•  На Дніпропетровщині відбувається пошукова операція 13-річної Марини Волошко (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет дворцу культуры «Шинник»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте