Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 20 апреля 2024
18:23

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепровском Доме искусств открыли Пасхальную выставку

|«« «« »» »»|

На новую выставку «Нас Великдень єднає!» в Доме искусств (ул. Философская, 23) можно полюбоваться онлайн.

Около 10 лет традицией Дома искусств были грандиозные пасхальные выставки «Атрибуты Пасхальных праздников». К сожалению, в прошлом году в эту традицию вмешались пандемия и карантин. Но сотрудники Дома искусств нашли способ, как не прерывать эту традицию, не нарушая при этом требований карантина.

В прошлом году был начат проект «Нас Великдень єднає!», в рамках которого на связанную с Пасхой и другими весенними праздниками красоту (созданную руками талантливых мастеров декоративно-прикладного искусства) можно было полюбоваться онлайн.

Эту традицию решили продолжить и в этом году.

Об этом Городскому сайту арт-директор Дома искусств Валентина Владимировна Слобода рассказала следующее:

«Проєкт «Нас Великдень єднає!» був заснований минулого року: проведена виставка онлайн, вида ний каталог за підтримки програми «Культурна столиця», проводились майстер-класи та виступи співаків. Тисячі людей мали змогу долучитись до української традиційної культури в соцмережах. Чекали «живу» виставку цьогоріч. Але наші очікування на відступ пандемії, на жаль, не справдились…

Тож відкриваємо нову ВИСТАВКУ ОНЛАЙН «НАС ВЕЛИКДЕНЬ ЄДНАЄ!» .

ЦЕЙ ПРОЄКТ має об'єднати напрацьовані нами з вами у попередні роки традиційну виставку «МИСТЕЦЬКІ АТРИБУТИ ВЕЛИКОДНІХ СВЯТ» та фольклорне свято «Придніпровські гаївки». Такі заходи проводились щорічно і репрезентували твори майстрів народного мистецтва з різних міст України та учасників авторського проекту «Фольклорні скарби передмість Дніпра».

На виставку подані творчі роботи майстрів з різних міст України в різних техніках: писанкарство, українська вишивка, декоративний розпис, лялькарство, гончарство, художня обробка природних матеріалів. Запрошуємо почати переглядати на наших сторінках в соцмережах експозицію онлайн з мистецькими атрибутами, характерними для Великодніх свят.

Серед інших робіт, представляємо українську вишивку і килимарство Надії Ткаченко із козацьких країв – Царичанки. Про себе майстриня розповідає: «Моє знайомство і захоплення вишивкою почалося ще з дитинства, бо в родині були творчі особистості: це мама і бабуся,які і дали перші уроки творення прекрасного. Згодом залучилася до килимарницького мистецтва , а вивчаючи багаті традиції,звичаї використання вишитих та тканих виробів занурилася у деталі: використання стародавніх технік та сполучення їх між собою».

Майстриня працює в Будинку дитячої та юнацької творчості. Брала участь в обласному фестивалі «Весни, матері, вишиванки», щорічних фестивалях – ярмарках «Петриківський дивоцвіт» та «Пасха красна на Приоріллі». Представляла свої вироби на виставках: «Народне мистецтво козацького краю» (2019р), «Різдвяна казка» (2019р) – в нашому Будинку мистецтв».

У всех нас есть возможность полюбоваться на представленные в этом проекте пасхальные шедевры, репродукциями которых в нами любезно поделилась Валентина Слобода.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Мешканці Новокодацького району Дніпра активно долучилися до суботника на «Безіменній висоті» (11)

•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (11)

•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (11)

•  На Фестивальному причалі у Дніпрі відбувся автопробіг-зустріч ретро-машин «За весною» (9)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (7)

•  У Дніпрі на автостанції на лівому березі планують збудувати зал очікування з торговельними приміщеннями (7)

•  У Дніпро повертається стародавня мумія! (5)

•  У 6 закладах Дніпропетровщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (5)

•  На Блакитному озері будують паркан: власник обіцяє пляж за європейськими нормами (5)

•  Утворюється метровий шар піни: у Дніпрі в озеро Куряче з колектора виливаються відходи (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте