Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 14 травня 2024
22:23

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Міська рада готова витратити мільйон гривень на поліпшення стану річки Дніпро

Міська рада готова витратити мільйон гривень на поліпшення стану річки Дніпро

Стан води у річці Дніпро відверто відлякує усіх, хто зазвичай охоче проводить час на її берегах. Ситуація типова для середини літа. Цьогоріч до цвітіння додався ще й масовий мор риби.

Ігнорувати екологічний занепад головної водної артерії стає все складніше. Тож навіть у міській раді зробили заяву, що готові виділити мільйон гривень на поліпшення стану Дніпра.

Нестерпний сморід від Дніпра розноситься на десятки метрів навколо. Гуляти уздовж річки останнім часом – справжнє випробування.

Запах гнилі огорнув увесь Монастирський острів. Через страшенний сморід людей тут значно поменшало. Знизилась і кількість відпочивальників на пляжі. Люди кажуть: біля води знаходитись неможливо.

А от на прогулянку уздовж Набережної Заводської й взагалі виходять лише найсміливіші. Микола, наприклад, любить це місце за гарний краєвид, однак запах з річки не дозволяє ним насолодитися.

З року в рік ситуація повторюється. З настанням високих температур Дніпро починає у прямому сенсі гнити. Бо вода прогрівається чи не до самого дна. Цим обумовлено нашестя синьо-зелених водоростей, кажуть фахівці. Вони утворюються внаслідок штучного забруднення річки.

Вже другий рік пані Тетяна бореться із засміченням Дніпра. Вона разом зі знайомим власноруч вириває річкові лілії та збирає водорості. За допомогою рятувального круга, жінка занурюється у воду і починає прибирання.

За один такий похід Тетяна збирає до півсотні кілограм водоростей. Каже: у такий спосіб хоча б на краплю робить річку чистіше.

І дійсно, вдихнути “друге життя” у річку можна, кажуть в Офісі водних ресурсів. Однак, це доволі складна справа.

У міськраді також хотіли б покращити стан річки. На останній сесії депутати ухвалили рішення щодо корегування Національної програми з оздоровлення Дніпра. На його реалізацію виділили мільйон гривень. Розпочати роботи планують наступного року.

Утім повністю розв’язати проблему занепаду водойми не вдасться, кажуть у міськраді. Бо локальне розчищення – тимчасова альтернатива. Долю головної річки країни треба опікуватися на державному рівні.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Пословица  (12.08.21 12:01): Есть деньги на ветер, а есть деньги на воду. Відповісти | З цитатою
Бульвар Славы  (12.08.21 11:06): бедная женщина руками вырывает водоросли а ведь в прошлом году было куплено плавсредство,которым уничтожали водоросли на Красном камне.Неужели нельзя удалять водоросли в течение лета вдоль всех набережных Днепра!Областные власти должны тоже выделять только не миллион гривен а значительно больше на очистку реки!!! Відповісти | З цитатою
А?  (12.08.21 10:28): Чет я не понял, лям выделят в этом году, а работы начнут в следующем? Відповісти | З цитатою
Инженер  (12.08.21 07:47): На демонтаж новогодней елки 1,2 млн, а на очистку 20 км русла реки 1 млн??? Пора уже стать серьезней. Відповісти | З цитатою
Елена  (12.08.21 01:53): Достаточно регулярно контролировать сбросы предприятий и не брать взятки если фильтры на сбросах в плохом состоянии Відповісти | З цитатою
горожанин  (11.08.21 21:38): Чтоб хоть както привести в порядок и милиарда будет мало. Відповісти | З цитатою
Днепр_2  (11.08.21 21:36): А область не хотят привлечь?
Все-таки это областные полномочия.
Да и протяженность областной ответственности на реке намного больше городской.
Відповісти | З цитатою
Саша  (11.08.21 18:52): Целый лям??? Это опечатка ??? Відповісти | З цитатою
местный  (11.08.21 16:49): Это же просто гениально!
На парках и скверах больше 50-70% не заработать. А тут распила даже не будет. 99-99,(9)% уйдет в карманы ОПГ филатова, абсолютно без какого либо контроля и отчетности.
Відповісти | З цитатою
Василий Петрович  (11.08.21 16:24): Такую реку угробили наши олигархи и прочие бизнесмены-патриоты. Відповісти | З цитатою
1 2
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті