Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 28 марта 2024
23:01

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепропетровском художественном музее открыли новую выставку и представят уникальный альбом

|«« «« »» »»|

23 сентября в музее открыли выставку камерной акварели «Пошук» никопольского художника Константина Поддубко, а сегодня, 24 сентября в 16.00 в музее состоится презентация альбома «ОГРІНЬ. Мистці дніпровського андеґраунду 1970-х – поч. 1990-х рр.».

О новой выставке акварелей Константина Поддубко в Художественном музее рассказали следующее:

«У художній дійсності, яку створює Костянтин, графічне поєднується з мальовничим, образотворчість гармонує з виразністю, стильові переваги і техніка дивують глядача незвичністю їхніх поєднань.

Палітра майстра різноманітна. М'які нюанси колористичних переходів, вишукані перламутрові переливи тонів у його композиціях часто поєднуються з феєрією яскравих колірних гармоній. Так художник передає струмуюче світло і танок сонячних відблисків, рухливе повітря і свої враження від дружньої до людини стихії. Майстер немов грає з фарбами, з самою дійсністю і з уявним глядачем.

Творче кредо Костянтина Поддубка: "духовність і доброта - проти вульгарності і зла". Джерелом образів і натхнення для майстра була і незмінно залишається неповторно красива природа Криму, Придніпров'я та Нікопольського краю», – коментує виставку культуролог Валерія Ходак.

Про художника: Костянтин Валентинович Поддубко народився в Криму в 1959 році. Навчався в Кримському художньому училищі ім. Миколи Самокиша, у Харківському художньо-промисловому інституті (нині – Державна академія мистецтва і дизайну). З 1987 року живе і працює на Дніпропетровщині, в славному місті Нікополі.

Поддубко К.В. є членом Національної спілки художників України з 1995 року. У його активі понад 120 різноманітних виставок.

Бере участь в обласних, всеукраїнських та міжнародних виставках з 1988 року.

У 1992 і 2009 роках проводив персональні виставки в Нікополі, а 2000-го в Запоріжжі.

У 1998 і в 2000 роках призер в номінації «Людина і море» Одеської бієнале «Марина».

У 2010 дипломант виставки камерної акварелі THE FIRST WATERCOLOR BIENNALE в Белграді і VIII бієнале камерної акварелі в Сімферополі. Також у 2020-21 роках художник гідно представляв місто Нікополь на Міжнародній акварельній виставці “Весняний розмай” у Дніпровському Будинку мистецтв.

Твори зберігаються в Нікопольському історичному музеї, Сімферопольському художньому музеї, приватних колекціях в Україні та за кордоном.

У 2020 році Костянтин Валентинович відмітив 30-річчя професійної діяльності. Його ретроспективна виставка з 60 живописних полотен "Творчі метаморфози" була представлена в Дніпрі, Запоріжжі та Енергодарі».

А сегодня, 24 сентября в 16.00 в Художественном музее состоится презентация альбома «ОГРІНЬ. Мистці дніпровського андеґраунду 1970-х – поч. 1990-х рр.».

Альбом посвящен творчеству ярчайший представителей днепропетровского художественного андеграунда 1970-90-х годов, известных как «Огринская школа». Это издание будет представлено на фоне экспозиции картин представителей «Огринской школы», такая выставка была немногим ранее открыта в Художественном музее.

О новом издании и выставке картин «Огринской школы» в Днепропетровском художественном музее сообщили следующее:

«Проєкт репрезентує другу частину авторського дослідження творчості місцевого мистецького андеґраунду означеного періоду. Перша частина була присвячена феномену неофіційного творчого гурту художників СТЕП і видана минулого року також за підтримки програми «Культурна столиця».

Видання «ОГРІНЬ. Мистці дніпровського андеґраунду 1970-х – поч. 1990-х рр.» – праця молодих мистецтвознавців Володимира Малікова та Ольги Щербини, в основі якої лежить спроба поглянути на творчість гурту художників, об’єднаних спільним баченням українського мистецького процесу, долі яких з 1970-х років були тісно пов’язані та позначені спільною художньою практикою. Це вперше творчість кола огрінських художників буде цілісно розглянута в рамках одного образотворчого видання як феномен регіонального культурного поля. Розділи роботи присвячено ключовим «огрінцям»: Валерію Гречаному, Євгену Деркачу, Володимиру Падуну та Олександру Самійленку. На сторінках кольорового видання постануть чотири яскравих художні світи – такі різні візуально і такі споріднені ментально. Колір та лінія, закладені у творах живопису і графіки «огрінського кола», вразять відвертістю, співзвучністю. Тут і кращі відомі композиції Володимира Падуна, і перші та найсвіжіші пейзажі Олександра Самійленка. Вперше друком будуть представлені світу й маловідомі роботи Валерія Гречаного періоду 1970-х років і деякі картини Євгена Деркача, створені за останні кілька літ.

Протягом презентації видання автори розкажуть про шлях ідеї проєкту, про цікаві факти під час його реалізації, а також дадуть відповідь на питання гостей щодо своєї роботи, творчості огрінських митців, за потреби прокоментують діючу виставку. На подію також буде запрошено спеціального гостя – учасника «огрінського кола» Олександра Самійленка».

Выставка работ мастеров «Огринской школы» будет открыта для посетителей до 3 октября. Адрес музея – ул. Шевченко, 21.

Фото и иллюстрации – Днепропетровский художественный музей.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте