Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 26 апреля 2024
22:23

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В днепровском сквере Прибрежный появились новые обитатели

В днепровском сквере Прибрежный появились новые обитатели

Второй год у береговой линии сквера живет и благополучно размножается семья лысух.

Эти уточки стали одним из живых символов нового городского сквера, который они облюбовали с его создания.

Здесь они живут, умиляя отдыхающих, и благополучно размножаются. И если в прошлом году у семьи лысух были всего два утенка, то в этом – целых пять!

Об этом в городском Департаменте парков и рекреации рассказывают следующее:

«У сквері Прибережному знову поповнення!

Лиски, що в минулому році створили сім'ю на мілководді, — цього року знову привели потомство. Але якщо торік в них було лише двоє пташенят — то зараз вже п'ятеро!

Лиски — це цікаві чорні водоплавні птахи з білим дзьобом, далекі родичі журавлей.

Їх лапи дуже сильні, але на них немає справжніх перетинок: на кожному пальці з боків є спеціальні плавальні лопаті, які допомагають легко пересуватися по воді та по в'язкому прибережному ґрунту.

Лиски прекрасно плавають та пірнають на глибину до 4 метрів, добуваючи їжу під водою.

Ця птаха літає швидко, але тяжко: для зльоту їй доводиться розганятися водою, пробігаючи приблизно 8 метрів проти вітру.

Навесні, під час шлюбних ігор, лиски "танцюють на воді": видаючи гучні звуки, самець і самка пливуть назустріч один одному, зближуються, збивають воду крилами й кружляють, а потім розходяться в різні боки або пливуть далі поруч.

Коли утворюється пара, вони чистять дзьобом пір’я один одному, разом захищають свою територію від чужинців та діляться їжею.

Лиски гніздяться на мілководді у заростях недалеко від берега. Самець і самка разом будують гніздо та висиджують потомство. Але цікаво, що самці лисок також будують для себе окреме гніздо, де вони відпочивають від "батьківських турбот".

Через 22 дня вилуплюються пташенята: вони з’являються вже зрячими, покритими густим пухом, мають великий дзьоб і міцні лапи. Вже на наступний день після народження вони самі виходять з гнізда й плавають разом з батьками.

У перші два тижні пташенята не можуть самі добувати їжу й залежать від дорослих, які годують їх комахами, мальками, равликами й водоростями.

Лиски, які мешкають у містах, згодом так звикають до людей, що довірливо беруть корм прямо з рук. Але нагадуємо: птахів НЕ МОЖНА годувати хлібом!».

Фото – Департамент парков и рекреации.








Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте