Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 19 апреля 2024
22:28

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре таинственным образом исчезла историческая реликвия

В Днепре таинственным образом исчезла историческая реликвия

Крайне загадочным стало исчезновение уникального старинного пианино, которое было найдено в старинном доме, оценено экспертами и отдано на реставрацию. Но у горе-реставратора редчайший инструмент… исчез.

Об истории этого пианино Городской сайт подробно писал.

Напомним, что давний друг Городского сайта, исследователь заброшек Днепра Изя Кульман при обследовании старинного особняка на улице Шевченко обнаружил старый инструмент. Подробней об этом можно прочесть здесь.

Специалисты его обследовали, признали ценность находки возрастом не менее полутора веков и отправили на реставрацию, намереваясь после нее передать пианино в музей или одну из музыкальных школ города. Подробней об этом.

Прошло больше года. И вот выяснилось, что старинное пианино просто… исчезло.

Об этом начальник управления по вопросам охраны культурного наследия Днепровского горсовета Надежда Лиштва (занимавшаяся вопросом реставрации пианино) написала следующее:

«Є поступки, за які соромно особисто, бо довірився не тій людині і це призвело до невідновних втрат. Про це важко говорити та признаватись в цьому, але це є необхідним.

Восени 2020 року в закинутому будинку було знайдено піаніно Hoelling and Spangenberg (в середині є номер 2172).

Знайшов його Изя Кульман, в його обстеженні та перевезенні допомагав Den Weissman та Max Goldin (надавши оперативних вантажників). Перший час інструмент зберігався у чарівної Мариї Пінчук, яка надала для цього сухе і просторе приміщення.

Пізніше Євген Хорошилов порадив майстра Гераськина Костянтина Олексійовича, який оглянув інструмент і сказав орієнтовну суму реставрації. Майстер взяв задаток і моїм же коштом піаніно було перевезено до майстерні Костянтина Гераськина. Після реставрації інструмент я збиралась передати до міської музичної школи.

Зауважу, що цей майстер дійсно займається ремонтом музичних інструментів для нашої консерваторії, філармонії, обласних театрів, тобто не «людина з вулиці».

Далі почалось цікаве. Ми постійно домовлялись оглянути піаніно в майстерні, але Костянтин постійно відкладав зустрічі: то в нього не було часу, то не міг розмовляти, а пізніше почав скидати мій номер, коли я телефонувала.

Коли нарешті я змогла з ним зв’язатись виявилось, що інструмент неможливо було відреставрувати, тому Костянтин Гераськин його віддав на утилізацію (дослівно). І як вирішення ситуації, Гераськин пропонує віддати якесь відреставроване ним раніше піаніно.

Але…

Я взагалі не знаю, як можна взяти чужу річ і знищити не попередивши власника? Як можна взяти і знищити піаніно початку ХХ ст. і жити з цим, називаючись майстром реставрації? Як це взагалі викликати вантажників і віддати інструмент на утилізацію, чужий інструмент який тобі довірили, а ти не спитавши замовника, його знищив? При цьому взявши гроші, і не повернувши їх, жити далі спокійно.

Мені дуже соромно, що я довірилась людині, яка виявилась негідною. Єдине на що я сподіваюсь, що він мені збрехав і старовинний інструмент не був знищений, а просто проданий комусь.

Я сижу і не можу скласти в голові слова піаніно і утилізація. Пробач, піаніно, що я зробила невірний вибір».

Горожане в комментариях предлагают обратиться в полицию.

Как предполагает Надежда Лиштва, ценное пианино на самом деле было реставрировано, продано и вывезено за границу.

Хочется верить, что точка в этой истории еще не поставлена.

Фото из архива Городского сайта и со страницы Надежды Лиштвы. 








Gorod.dp.ua на Facebook.


Ябачу  (01.09.22 09:50): Надіє, годі сльози проливати та просити пробачення, а негайно подавайте заяву в поліцію. Якщо Вас насправді хвилює доля цього антікваріата... Ответить | С цитатой
Елена  (27.08.22 11:04): Как минимум деньги с него взять за все погрузки-переезды и задаток за работу. Плюс моральный ущерб. Это ж надо, кто-то свои деньги тратит, время и силы на то, чтобы сохранить старинный инструмент, а кто-то поступает с этим инструментом, как вздумается, то ли уничтожает, то ли продаёт. Ответить | С цитатой
Ок  (27.08.22 00:03): Даааа!
В военное время обычно таких расстреливают однозначно!
Надо в тюрягу и тех кто купил это краденное пианино!
Но законы в Украине???!!!
Я правильно думаю?
Или я не прав?
Ответить | С цитатой | Обсуждение: 2
Евгений  (26.08.22 22:51): Меня зовут Женя, фирма Мистер Мувер. Оказывал этому псевдореставратору услуги транспорта и услуги грузчиков. На своем"горбу" перенес для него не один десяток пианино и роялей. Просил постоянно отсрочку, потом кормил завтраками, потом перестал брать трубку. Кинул на деньги. Константин Алексеевич не порядочный человек. Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (11)

•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (11)

•  Мешканці Новокодацького району Дніпра активно долучилися до суботника на «Безіменній висоті» (11)

•  На Фестивальному причалі у Дніпрі відбувся автопробіг-зустріч ретро-машин «За весною» (9)

•  У Дніпрі на автостанції на лівому березі планують збудувати зал очікування з торговельними приміщеннями (7)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (7)

•  Збитки на понад 7 млн грн: у заповіднику на Дніпропетровщині квадроциклами пошкодили унікальні піщані бархани (6)

•  У Дніпро повертається стародавня мумія! (5)

•  У 6 закладах Дніпропетровщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (5)

•  Утворюється метровий шар піни: у Дніпрі в озеро Куряче з колектора виливаються відходи (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
детские и спортивные площадки отремонтируют в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте