Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 19 апреля 2024
06:09

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепровском Доме искусств состоялась премьера актуального спектакля

В Днепровском Доме искусств состоялась премьера актуального спектакля

Необычную хореографическую постановку «Номе» («Дом») представила молодая актриса и режиссер Екатерина Мединская.

Война изменила каждого украинца. Разумеется, это касается и творческих людей.

Творчество многих художников, писателей, актеров, режиссеров и представителей других сфер культуры посвящено сейчас войне.

В Днепропетровском театре оперы и балета недавно состоялась премьера балета «Непокоренные», посвященного героическому противостоянию Украины. Спектакль на военную тему ставят в ДрамиКоме. С огромной вероятностью можно предсказать, что тема войны станет доминирующей в украинском искусстве в ближайшие годы.

Очередной постановкой на эту тему стал хореографический моноспектакль Екатерины Мединской «Номе» («Дом»). Его премьера состоялась в Днепровском Доме искусств.

Вот что об этом рассказала арт-директор Дома искусств Валентина Слобода:

«Яке щастя – мати дім!

Дім для більшості людей - це річ із глибоким духовним змістом, місце, яке нагадує про те, що кожен переживав у різні відрізки свого життя, місце, де ти народився та пройшли твої дитячі роки. Думки про рідний дім, про свій край завжди щемно торкаються струн серця, особливо тоді, коли ти вимушений кудись поїхати. Зараз, на жаль, багато людей із-за війни залишили свою домівку та вимушені жити в інших містах.

Про повернення до рідної квартири, яка вціліла, про хвилюючі спогади попереднього довоєнного життя поставила хореографічну моновиставу «HOME» молода дніпровська мисткиня Катерина Мединська. Прем’єрний показ балетного дійства відбувся за підтримки нашого Будинку мистецтв.

На екрані – українські міста, у яких пізнаємо знайомі багатьом величні споруди і затишні куточки, а за кадром звучить пісня «Це щастя мати дім». В драматургійну основу вистави авторка і виконавиця (в одній особі) поклала наплив почуттів у вигляді спогадів. Глядачі мали можливість разом з героїнею повернутися в часи до 24 лютого. Залишені у квартирі речі того самого ранку наповнюють її спогади, вона у думках проживає своє попереднє життя. Зміст почуттів героїні виражені в танцювально – музичних образах. Рухи виконавиця намагалася наповнити конкретними почуттями, які стають виразниками стану людини, її переживань, її емоцій. У кожному жесті танцю, у міміці виконавиця старається передати певний емоційний смисл. Хвилювання героїні знайшли відгук у глядачів.

Актуальність теми, чуттєві пластичні рухи, хвилююча музика і звуки повітряної тривоги злились в єдине ціле. Прем’єру вітали гучними аплодисментами і вигуками «Браво». Катерина Мединська розповіла, що створила задуману моновиставу влітку цього року на майстер-класах в угорському Будапешті протягом місяця, де і відбувся єдиний показ хореографічного дійства. Тепер цю моновиставу побачили і мешканці рідного міста. Зібрані під час вистави донати (2410 гривень) будуть передані БО «Фонд оборони країни» на 500 вантажівок для армії».

Фото – Ульяна Елфимова.




Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (11)

•  Мешканці Новокодацького району Дніпра активно долучилися до суботника на «Безіменній висоті» (11)

•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (11)

•  На Фестивальному причалі у Дніпрі відбувся автопробіг-зустріч ретро-машин «За весною» (9)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (8)

•  У Дніпрі відзначають День космонавтики (7)

•  У Дніпрі зник екскурсійний ретро-трамвай – у чому причина? (7)

•  Збитки на понад 7 млн грн: у заповіднику на Дніпропетровщині квадроциклами пошкодили унікальні піщані бархани (7)

•  На Дніпропетровщині відбувається пошукова операція 13-річної Марини Волошко (5)

•  У Дніпро повертається стародавня мумія! (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
долгожителя проживает в Днепропетровской области. 47 женщин и 7 мужчин, отметивших свое 100-летие.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте