Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 14 травня 2024
13:46

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі підпільну фабрику з виробництва контрафактних цигарок «кришували» чиновники, податківці та правоохоронці

|«« «« »» »»|

Працівники Державного бюро розслідувань припинили у Дніпрі діяльність підпільної фабрики, яка виробляла контрафактні цигарки у промислових масштабах.

«Підприємство» виявили в межах операції з припинення незаконної діяльності злочинних угрупувань, які діють під прикриттям чиновників, працівників правоохоронних та податкових органів.

Фабрика працювала в орендованому приміщенні, яке належить родині колишнього заступника голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації. Це приміщення «на папері» було передано в користування комунальному підприємству Дніпра, яке й оплачувало оренду з коштів місцевого бюджету.

Виробничі потужності випускали «підробки» всесвітньо відомих брендів цигарок. Лише одна лінія фабрики випускала 4 тисячі сигарет на хвилину.

Криміналітет, який діяв у тісній зв’язці з окремими представниками керівництва правоохоронних та податкових органів регіону, розповсюджував готову продукцією всією Україною. Але географія постачання контрафакту охоплювала також й інші країни, зокрема товар контрабандою доставлявся в країни ЄС.

У ході обшуків у виробничих та офісних приміщеннях правоохоронці вилучили печатки та документацію щодо фінансово-господарської діяльності суб’єктів, залучених до схеми виробництва і збуту продукції, легалізації одержаних доходів, чорнові записи, комп’ютерну техніку, готівкові кошти в іноземній та національній валюті на загальну суму понад 172 тисяч євро, 140 тисяч доларів США, біля 500 тисяч гривень, а також готову до відправлення партію у 60 тисяч пачок цигарок.

Слідчі дії тривають. Документується причетність до оборудок представників податкової служби та правоохоронних органів.

Досудове розслідування здійснюється у межах відкритого кримінального провадження щодо зловживання владою (ч. 2 ст. 364 КК України) та ухилення від сплати податків, зборів (ч. 3 ст. 212 КК України).

Gorod.dp.ua на Facebook.


Днепрянин  (08.09.22 13:16): Только Корбана выперли из страны, сразу начали его бизнесы закрывать, а раньше типа никто не видел. Давайте ещё и петицию все подпишут что он обиженный и гражданство вернуть и простить всё) Відповісти | З цитатою
Тю  (08.09.22 08:46): А шо, шото новое рассказали? Без крышевания чинуш ни одно дело не протянет дольше одного дня. Их всех надо на ноль хоть помножить хоть поделить, никак не нажрутся Відповісти | З цитатою
Петровичь  (07.09.22 16:57): Кантрабас 35-45грн пачка оригинал 65-85 за месяц экономия хорошая на кантрабасе. Вспоминаю детство по пол сигареты люди выкидывали не докуривали а сейчас и бычка не найдешь одни фильтра мосла Відповісти | З цитатою
Амурский  (07.09.22 16:34): 4 тыс. сигарет в минуту (только одна линия) это 200 пачек. В среднем по 50 грн. + 10 тыс. грн. За час. 600 тыс. А за сутки, месяц? Прикидываете масштабы. А потом такие отстёгивают часть на благотворительность и получаются белые и пушистые. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті