Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 15 травня 2024
16:31

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Міноборони пояснили, чому не можна публікувати фото з номерами збитих дронів

У Міноборони пояснили, чому не можна публікувати фото з номерами збитих дронів

Фотографії збитих дронів-камікадзе з бортовими номерами не можна публікувати, адже з цієї інформації противник може отримати важливий для нього висновок – чи долетів певний апарат до цілі.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр у Telegram, передає УНН.

«Сьогодні Україну знову було атаковано іранськими дронами-камікадзе. Згодом деякі користувачі соцмереж виклали фото уламків збитих «Шахедів». Нібито, нічого страшного немає – ми пишаємось роботою нашої ППО», - написала Маляр.

Проте вона зазначила, що потрібно потроху вчитися мислити по-воєнному й думати трішки наперед.

«Тож, чи може нашкодити нам публікація фотографій збитих дронів? Так, може – у випадку, якщо на фото видно бортовий номер ворожого безпілотника. Адже з цієї інформації противник може отримати важливий для нього висновок – чи долетів певний апарат до цілі? Більше того, ворожі ЗМІ можуть цей факт використати у пропагандистських цілях. Ну і, так само дотримуймося старого правила – не робити на фото прив’язки до місцевості. Тобто, щоб не було зрозуміло, де саме ви зняли збитий дрон.Тому – уникаймо несвідомого поширення розвідувальної інформації», - повідомила Маляр.

За її словами, деякі дописувачі соцмереж вже підкоригували свої вранішні дописи, і на фото з рештками збитих дронів замалювали номери «Шахедів».

«Звісно, що фейсбук-сторінка чи телеграм-канал відомого блогера може стати ще й поганим прикладом для інших пересічних дописувачів. Тому будьмо пильні і не даваймо ворогу те, на що він активно полює», - додала Маляр.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті