Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
04:55

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

«Справжнього блекауту в Україні ще не було», – радниця голови Дніпропетровської ОВА Наталія Бабаченко

«Справжнього блекауту в Україні ще не було», – радниця голови Дніпропетровської ОВА Наталія Бабаченко

На Дніпропетровщині наразі складна, але контрольована ситуація. У регіоні діють екстрені відключення електрики. Причина – після послаблення режиму термінових вимкнень люди забули про постійну економію. Ліміти, виділені на область, були перевищеними. Крім цього, варто набратися терпіння, адже справжнього блекауту в країні ще не було.

Про це Відкритому розповіла радниця голови Дніпропетровської ОВА Наталія Бабаченко.

На вихідних мешканці Дніпропетровщини на радощах наявності електрики забули про економію та використали більше живлення, ніж було розраховано на область. Тому сьогодні у регіоні дають екстрені відключення.

«Весь опалювальний сезон та зима у нас має пройти під гаслом «економія». Варто використовувати лише життєво необхідні об’єми електроенергії або користуватися ними після 23:00. Це ще не був блекаут. Росія може знову завдати ударів по енергетичній інфраструктурі, яка наразі ослаблена. Ми можемо бути кілька днів без світла та води. Тому треба трохи запастися терпінням, технічною та питною водою, продуктами та свічками. Щодо продовольчої безпекою на Дніпропетровщині – все добре. Тому купувати по 10 хлібин не варто. Того тижня у нас був штучний ажіотаж, а магазинах все є і все буде», – розповіла радниця голови Дніпропетровської ОВА.

Наразі на Дніпропетровщині вже більше 200 пунктів «Незламності». Адреси можна знайти на ресурсах обласних, районних та місцевих влад. Варто зауважити, що у Нікопольському районі задля безпеки в соціальних мережах та ЗМІ адрес пунктів не буде. Їх можна буде дізнатися в адміністративних приміщеннях.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
нових ліфтів планують встановити у Дніпрі у 2024 році.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті