Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
05:33

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

2023 - ера 4K-телевізорів

2023 - ера 4K-телевізорів

Телевізор або величезний планшет? Ринок сучасної TV-техніки зазнає стільки змін, що за ними складно встежити.

Нові моделі вже більше нагадують якийсь підвид Айпада: вони мають сенсорні екрани, ігри, підключення до інтернету. Деякі технології не приживаються, інші стають загальноприйнятим стандартом. Одна з таких — формат відео 4K. Якщо подивитися на анонси топових виробників, сміливо можна сказати, що 2023 стане ерою 4K-телевізорів https://comfy.ua/flat-tvs/. Вони посунуть «колег» з іншою роздільною здатністю, як свого часу плазми витіснили кінескопи. Розберемося, як від цього виграє пересічний глядач.


Що таке 4K

Повернути інтерес до перегляду контенту на телевізорі молодому поколінню, яке масово перейшло на смартфони, планшети та ноутбуки, виробники спочатку намагалися за допомогою моделей із 3D-зображенням. Але це не допомогло, оскільки технологія не впливала на якість картинки, а лише створювала об’єм.

Повністю передати насиченість відтінків, яскравість, контрастність та деталізацію відео вдалося на дисплеях великої діагоналі за допомогою 4K. Різницю з іншими форматами видно неозброєним поглядом, адже тут щільність пікселів вища у чотири рази. Їхня сумарна кількість складає від 7 до 12,5 млн. У результаті ви дивіться фільм з глибоким реалістичним зображенням, повністю поринаючи в атмосферу того, що відбувається. Але це ще не всі переваги. У 4K-телевізорах є:

  • підтримка різних технологій для покращення картинки;

  • процесор, що адаптує сигнал до потрібного рівня;

  • безпечна для тривалого перегляду матриця, що реагує на умови освітлення;

  • можливість підключення ігрових приставок для широкоформатного геймплею.

Системи домашнього кінотеатру з 4K-форматом також мають потужні динаміки, щоб якість звуку була на рівні з якістю зображення.


Моделі з 4K, які з'являться у продажу у 2023 році

Вже в січні-лютому місяці до українського ринку доберуться телевізори, які компанії презентували наприкінці 2022 року і почали реалізовувати, наприклад, у Китаї:

  1. Власникам консолей Sony PlayStation або Xbox до моделі Sharp AQUOS V Series із величезним екраном на 86 дюймів. Це просто знахідка для геймерів. Навіть найвибагливіші ігри з динамічним сюжетом та похмурими сценами будуть ідеально відображатися на дисплеї з роздільною здатністю 3840x2160 та частотою оновлення 120 Гц. Об'ємний звук забезпечать стереодинаміки з Dolby Atmos. А за продуктивність відповідає чотириядерний процесор Cortex.

  2. Новатори та любителі «розумної» техніки Xiaomi поповнять лінійку TV EA Pro 86-дюймовим телевізором. Він працює на фірмовому програмному забезпеченні та може похвалитися наявністю технології MEMC, яка забезпечує плавність зображення за динамічних переходів. Модель відрізнятиметься лояльною, як для 4K-ТВ ціною: заявлена ​​вартість складає 1000 доларів.

  3. Повністю бездротовий телевізор представить компанія Displace. Він працюватиме на чотирьох акумуляторах, а отримуватиме ТВ-сигнал через спеціальний міні-бокс, який підключається до мережі.


Конкурувати із 4K-TV вже намагається формат 8K. Але поки що він не популярний через відсутність відповідного контенту. Не виключено, що стрімкий розвиток технологій незабаром виправить цей момент. Тому якщо ви ще не познайомилися навіть з 4K, починайте придивлятися до нового телевізора, щоб не відстати від прогресу. Детальні характеристики моделей ви знайдете у каталозі Comfy.ua.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Дніпра на 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті