Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 19 апреля 2024
07:42

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Сегодня в Днепре откроют «Захисний шар»

|«« «« »» »»|

Под таким названием сегодня, 9 февраля в 18 часов в галерее «Артсвит» (ул. Крутогорный спуск, 21-а) откроется выставка мастера скульптуры, графики, инсталляции Константина Зоркина.

Вход на выставку – свободный!

А завтра, 10 февраля с 18 часов на новой экспозиции можно будет пообщаться с автором выставки Константином Зоркиным и Натальей Ивановой – директором Центра современного искусства Харькова.

Об этом проекте и его главном герое в галерее "Артсвит" подробней рассказали следующее:

«9 лютого о 18:00 в стінах галереї Артсвіт відбудеться відкриття виставки “Захисний шар” Костянтина Зоркіна.

А вже 10 лютого о 18:00 пройде artist-talk з художником за участі Наталії Іванової – директорки харківського центру сучасного мистецтва YermilovCentre.

Є теми, про які зараз важливо говорити - еволюція мистецтва за останній рік, місія арт-інституції та місія митця в часи війни, підтримка та захист української культури в екстремальних умовах.

Кожне місто вирішує ці проблеми по-своєму, а обмін досвідом між містами зміцнює культурне поле країни.

Вхід вільний.

Трохи про автора проєкту — Костянтина Зоркіна. Костянтин народився 1985 року в місті Харків. Працює з перформансом, інсталяцяцією, графікою, скульптурою, ленд-артом, театром ляльок. У своїй практиці використовує натуральні матеріали (дерево, метал) та ручні засоби їхньої обробки. Проте, саме в цьому проєкті застосував метал, через його здатність втілювати почуття воєнного часу, постійне співвідношення захисту й беззахисності. У своїй творчості Костянтин намагається повернути мистецтву його магічної та міфологічної функції.

Проєкт «Захисний шар» є продовженням творчої практики Костянтина, але зміни реальності, які відбуваються зараз, змусили його переглянути значення створених раніше образів та винайдених технік.

Художній світ, який Костянтин створював в останні роки з дерева, несподівано доповнився металом. Для митця метал завжди був агресивним матеріалом, на відміну від дерева. Робота з ним завжди супроводжується небезпекою: зварювання, опіки, іскри, вогонь, іржа, поранення — потенція травмування закладена у металі, бо він твердіший за людське тіло. У представленому проєкті травмуючий і травмований метал стає втіленням почуттів воєнного часу, постійного співвідношення захисту й беззахисності.

“Я думаю, що моя творчість та цей проєкт не може бути документальним свідоцтвом трагедії у буквальному сенсі, але мистецтво рідко розповідає й описує події прямо. Мені важливо, щоб творчість фіксувала те душевне і фізичне напруження, що зараз поєднує всіх нас у боротьбі з ворогом, та підтримувала віру. Моя художня мова завжди містила у собі тему перемоги над смертю, проте лише тепер ця тема перестала бути абстрактною”, – розповідає Костянтин Зоркін».

Gorod.dp.ua на Facebook.


Не "патриот" - не идиот  (09.02.23 11:56): Це дійсно мистецтво? Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Мешканці Новокодацького району Дніпра активно долучилися до суботника на «Безіменній висоті» (11)

•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (11)

•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (11)

•  На Фестивальному причалі у Дніпрі відбувся автопробіг-зустріч ретро-машин «За весною» (9)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (8)

•  У Дніпрі зник екскурсійний ретро-трамвай – у чому причина? (7)

•  Збитки на понад 7 млн грн: у заповіднику на Дніпропетровщині квадроциклами пошкодили унікальні піщані бархани (7)

•  У Дніпрі відзначають День космонавтики (7)

•  На Дніпропетровщині відбувається пошукова операція 13-річної Марини Волошко (5)

•  У 6 закладах Дніпропетровщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн финансовой помощи для полиции Горсовет выделил в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте