Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 03 мая 2024
11:40

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Чехии открылась выставка Днепровского Центра современной культуры

|«« «« »» »»|

В галерее «Плато» города Острава экспонируется выставка произведений творцов Днепра и других городов Украины «Хай довга. Дорога. Веде. До. Сходів у. Небі».

Эта выставка стала итогом сотрудничества Центра современной культуры Днепра и галереи «Плато», которое началось еще в прошлом году. 

Подготовке экспозиции не смогли помешать Большая война и связанные с ней проблемы.

О новой выставке в Днепровском Центре современной культуры рассказали:

«В чеській галереї PLATO Ostrava відкрилася виставка українських митців та мисткинь «Хай довга. Дорога. Веде. До. Сходів у. Небі». 

Ця експозиція стала продовженням співпраці, яку наші команди почали ще минулої осені. До підготовки виставки ми запросили кураторів Clemens Poole, Yulia Krivich та Milena Khomchenko. Протягом останніх місяців вони працювали над концепцією проєкту, а наша команда допомагала перевезти частину мистецьких робіт з України до Чехії. 

«Хай довга. Дорога. Веде. До. Сходів у. Небі» представляє роботи українських художників, які торкаються сучасних уявлень про долю України. Кожна робота несе в собі індивідуальний погляд на минуле, сьогодення чи майбутнє України, а барвиста мозаїка, що утворюється в результаті, є своєрідною позачасовою сутністю нації. 

Твори митців доповнюють тексти української відьми Фросіко, що вписують їх не лише у контекст воєнної України, а й ширший космографічний простір, у якому людство завжди шукало натхнення та непохитну віру в перемогу добра над злом. 

«Саме колективне знання, що в України безперечно є майбутнє, саме це відчуття долі й стало основою виставки. Українці продовжують жити, розвиватись, чинити спротив, попри всі спроби Росії стерти їх та їхнє майбутнє. Ми розуміємо, що тим, хто страждає від війни, неможливо повністю позбутися відчаю, але думати, що відчай українців та українок є домінантою цієї війни — фатальна помилка. Навпаки, здається, що теперішнім керує антонім відчаю — надія», — розповідають куратори виставки. 

Художницi та художники: Beauty Studio, Bohdan Bunchak, Гнилицька Ксенія, Larion Lozovoy, Darja Lukjanenko, Сашко Протяг, Анна Сапон, Женя Степаненко, Viktoriia Tymonova. Співкуратори: Jakub Adamec та Едіт Єржабкова».

Выставка в Острова будет экспонироваться до 24 апреля.

А после этого организаторы планируют привезти ее в Днепр и показать горожанам в мае этого года.

Фото – Доминика Горалска.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:


Судья Дред  (17.02.23 12:57): Это точно "культура"? Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
лет отелю «Астория»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте