Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 14 травня 2024
04:48

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

В Україні можуть почати штрафувати власників тварин, які возять їх в автівках

В Україні можуть почати штрафувати власників тварин, які возять їх в автівках

У Верховній Раді зареєстровано законопроект, який передбачає матеріальне покарання за небезпечне перевезення тварин в автівці.

Автори документу зазначають, що часто "спостерігається практика, особливо серед жінок, під час керування транспортним засобом тримати на колінах, на руках собак невеликих порід". Тварина може заважати водієві та відволікати його. Крім того, у разі раптової зупинки чи ДТП, тварина, що перевозиться без спецзасобів чи кріплень може травмуватися. Або травмувати тих, хто у машині. Тварина не застрахована від загибелі.

Водіїв хочуть зобов'язати возити тварин так, аби це не заважало кермуванню, та щоб не порушувалися ПДР. У випадку порушення норми з тваринами – штраф спочатку 510 грн, повторно протягом року – 850 грн.

Gorod.dp.ua на Facebook.


.  (17.02.23 12:08): Самая опасная ситуация, это когда животное, испугавшись, забивается под педаль тормоза. Сомневаюсь, что хозяин будет готов своей ногой давить животное, вжимая в пол педаль тормоза и слушая как хрустят кости и вылазят кишки любимца. А если так не сделает (а большинство так не сделает) - значит будет тяжелое ДТП с возможной гибелью как водителя, так и окружающих.

Все предметы, которые могут перемещаться должны быть зафиксированы. Это касается не только животных (не только собак, но и кошек, кроликов, хомячков и всего остального бегающего-прыгающего-летающего), но также и иных предметов вроде фляг или бутылок с водой.

Обучать этому людей надо и объяснять опасность, а не создавать законы по заботе о животных, когда основные повреждения в подобной ситуации получают люди
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Вежливая муха  (17.02.23 11:25): Не видно шось, чтобы за отсутствие намордников и не убранные экстременты штрафовали..
Тута пальнул коп, кажись в Каменском, в злую собчачку,- вовек от каках зоозащитников не отмоется..
Відповісти | З цитатою
111  (17.02.23 09:26): Это правильное дело. Хотя как по мне собак, которых во время вождения можно держать на руках, называть полноценными собаками можно с большой натяжкой, если это не щенята. Відповісти | З цитатою
Вася  (17.02.23 09:12): Надо штрафовать куриц за рулём. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті