Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 12 травня 2024
02:15

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині 5,5 тисячам жінок та дітей, які постраждали від домашнього насильства, надали допомогу

На Дніпропетровщині 5,5 тисячам жінок та дітей, які постраждали від домашнього насильства, надали допомогу

Постраждалі від домашньої агресії чи насильства за ознакою статі. Сім’ї, які опинилися у складних життєвих обставинах. Для допомоги їм на Дніпропетровщині працюють притулки, ресурсні центри, спеціалізовані служби і мобільні бригади.

Минулоріч за підтримкою до них звернулося понад 5,5 тис людей.

«Найчастіше по допомогу звертаються жінки, котрі страждають від домашнього насильства чи опинилися у складній життєвій ситуації. Їх прийняли понад 4 тис. А ще – майже тисячу дітей. Більшість потребувала консультування. Було і 235 випадків, коли людині надавали притулок», – зазначила начальниця відділу департаменту соціального захисту населення Дніпропетровської ОВА Катерина Макаренко.
Прихистків, де б постраждалі від насильства могли перебувати цілодобово, на Дніпропетровщині два. У Дніпрі та Кривому Розі. Там людина може знаходитися до 90 днів.

«Маємо по два денні центри соціально-психологічної допомоги та кризові кімнати. В останніх постраждала людина може зупинитися на декілька днів, – пояснила Катерина Макаренко. – Також у Кривому Розі і Дніпрі облаштовані ресурсні центри. В одному з них є місця як для жінок з дітьми, так і для вагітних».
Є у регіоні і 9 спеціалізованих консультативних служб. Вони у Дніпрі, Кам’янському, Павлограді та Підгородному. А ще – Петриківській, Васильківській, Петропавлівській, Покровській і Девладівській громадах.

«Працюють з постраждалими від насильства і 58 мобільних бригад. У них обов’язково є психолог та представники соціальної служби. Долучаються й фахівці у справах дітей та поліцейські офіцери громади. Вони виїжджають до родин», – резюмувала начальниця відділу департаменту соціального захисту населення Дніпропетровської ОВА.

Психологічну допомогу можна отримати і телефоном. За номерами національної «гарячої лінії – 0800-500-335 або 116-123.

Gorod.dp.ua на Facebook.


))  (18.02.23 00:15): Факты искажены. И еще вопрос-а почему нет центра для мужчин, пострадавших от домашнего насилия? А ведь такие есть. Фемонацисток в строй Відповісти | З цитатою
Вася  (17.02.23 13:36): Большинство из этих "пострадавших" женщин, сами отравляют жизнь мужикам, которым никто не помогает. Шо за дискриминация? Відповісти | З цитатою
мда...  (17.02.23 13:33): читаем заголовок - 5.5 тыс женщин и детей, которые пострадали от домашнего насилия. Какая реакция? - "о, ужас!! мужики - звери!"
Читаем статью - "более 4 тысяч женщин и почти тысячу детей которые оказались в тяжелых жизненных обстоятельствах". Так сейчас все переселенцы в таких обстоятельствах!
Зачем вы искажаете реальность и создаете иллюзию о размахе домашнего насилия? Причем с явным передергиванием фактов в пользу женщин. Что, свои семьи угробили, так пытаетесь искажать представление женщин о ситуации, чтобы и они свои семьи угробили?
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років палацу культури «Шинник»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті