Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
05:29

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпропетровській області придбали найбільше буржуйок коштом бюджету у 2022

У Дніпропетровській області придбали найбільше буржуйок коштом бюджету у 2022

На Дніпропетровську область припадає чверть усіх закупівель таких печей в Prozorro.

У 2022 через Prozorro на Дніпропетровщині закупили 3273 пічки-буржуйки на 39 млн грн. Про це повідомляє проєкт DOZORRO Transparency International Ukraine.

На Дніпропетровську область припадає чверть усіх закупівель таких печей в Prozorro. Загалом в усій країні торік придбали 13,5 тисячі буржуйок на 96 млн грн.

Понад 89% буржуйок закупили в листопаді та грудні — 6,6 та 5,3 тисячі штук відповідно.

Обласне комунальне підприємство «БУДКОМПЛЕКТ» та Управління цивільного захисту Дніпропетровської ОДА придбали пічки з варильними поверхнями та комплектом димохідних труб по 14,9 тисячі грн за штуку. «БУДКОМПЛЕКТ» купив 1,2 тисячі буржуйок за 17,9 млн грн, Управління цивільного захисту – 1 тисячу за 14,9 млн грн. Контракти за результатами тендеру уклали з ТОВ «МЕТАЛ ВОРК», яке і виготовляє ці буржуйки. Такі пічки забезпечують обігрів площі до 40 кв. м. На другому місці за закупівлями буржуйок Донецька область — 2,4 тисячі пічок на 12,8 млн грн. На третьому — Київщина з 1,8 тисяч буржуйок на 8,5 млн грн. Серед лідерів також Харківщина, де купили 1,4 тисячі пічок на 9,9 млн грн.

У решті областей кількість придбаних буржуйок не перевищувала 900 штук. У середньому буржуйка на Prozorro коштує 7 тисяч грн. Ціна залежить від розміру, матеріалу та додаткових деталей: наявності димоходу, варильної поверхні. Найдешевші буржуйки, які купили в Prozorro, коштували 2,5 тисячі грн, найдорожчі – 22 тисячі грн.

«Часто такі печі закуповують для укриттів та пунктів незламності. На деяких з них можна готувати їжу — вони обладнані спеціальною поверхнею. Водночас в деяких регіонах печі безоплатно видавали місцевим жителям. Так робили, наприклад, у Бахмуті», — розповідає аналітик TI Ukraine Ярослав Пилипенко.


Gorod.dp.ua на Facebook.


Вася  (21.02.23 15:41): Больше всего буржуек Порошенко поставил. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті