Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
16:18

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Хор онлайн, гра на інструментах через екран гаджетів — дистанційне навчання у мистецьких школах Дніпра

|«« «« »» »»|

Спочатку важко, некомфортно та складно, а далі просто, легко та винахідливо.

Ось так уроки гри на гітарі описує викладач музичної школи № 15 Денис Шмаленко. Він каже, що діти та викладачі вже підлаштувались під такий ритм занять та навіть можуть похизуватись результатами. Діти беруть участь у музичних конкурсах та посідають призові місця.

«Звичайно, діти мріють повернутись до музичних шкіл, але ми всі розуміємо, в який час живемо. Тож заняття онлайн — це краще, ніж зовсім не працювати та не розвивати у дітей музичні навички», — розповідає вчитель.

Хор, заняття на інструментах та інші уроки — усе це проходить у форматі онлайн уже більше ніж пів року. Наразі для дітей існує мистецька платформа, що допомагає у навчанні, також педагоги влаштовують зустрічі, аби обмінятись досвідом та покращити дистанційне викладання.

«За ці роки ми навчились працювати у дистанційному режимі, бо з початку був ковід, тепер війна. Заняття в нас проходять як індивідуально, так і у групах — усе це в онлайн-форматі. В учнів є постійний зв?язок з викладачем. Тим паче наші викладачі завжди підлаштовуються під учнів. Також у нас у школі введені різні диджитал-технології, наприклад ноти ми перевели в електронний формат, це стало дуже зручно для наших учнів. Також ми урізноманітнили репертуар та додали до вивчення багато сучасних українських та іноземних пісень. Це дуже подобається нашим учням і вони залюбки виконують домашні завдання. Крім цього, наші учні активно беруть участь у різних фестивалях та конкурсах, які, до речі, теж проходять онлайн», — зазначила директорка МКЗК «Дніпровська дитяча музична школа № 15» ДМР Марина Чекалкіна.

Зі свого боку, начальник управління культури департаменту гуманітарної політики ДМР Євген Хорошилов додав:

«Загалом саме ця школа є найбільшою музичною школою у Дніпрі, тут навчають більше ніж пів тисячі учнів. Також тут ми зробили комплексну реконструкцію цієї школи, і сьогодні ми дійсно маємо заклад нового рівня. Проте через вторгнення рф до нашої країни задля безпеки учнів заклади освіти міста працюють дистанційно і ця школа є флагманом у цьому процесі. У навчанні вони використовують новітні методики, які полегшують та покращують дітям навчання онлайн».

Gorod.dp.ua на Facebook.


давайте говорить прямо  (01.03.23 08:24): никакой телефон не передает реальный звук и потому эти все "репетиции" - это от лукавого и просто чтобы преподы могли получать зарплату. Вот и всё
А соседи таких репетирующих ой как рады...
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті