Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 23 травня 2024
08:15

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі розкривають секрети парфумерної кулінарії

У Дніпрі розкривають секрети парфумерної кулінарії

Світи ароматів та смачної їжі можуть бути тісно пов'язані та подарувати несподіваний результат.

«Парфумерна кулінарія» – так називається новий проект засновника Асоціації рестораторів та готельєрів Дніпра, відомого волонтера Олени Булах. Вона переконана, що між смаком та ароматом є прямий зв'язок, який може давати незвичайний результат.

У рамках нового проекту його учасники відкривали секрети вияву ароматів шоколаду як у кулінарії, так і в парфумерії. Про це Олена Булах розповіла:

«Парфумерна Кулінарія - мій новий творчий проект...

Задумайтесь, як багато кулінарних ароматів нас супроводжують по життю ... З багатьма ми знайомі з дитинства, деякі приходять до нас в різний час нашого життя.

Між смаком та ароматом є прямий зв'язок, який активно використовують парфумери при створенні парфумів.

Креативні директори нішевих брендів випускають колаборації з виробниками прянощів та чаю, творець натуральних ароматів Менді Афтель рекомендує використовувати їстівні спреї Chef`s Essence Flavors, а бармени та міксологи по всьому світу роблять коктейлі за мотивами композицій Givenchy та Penhali.

У людини розвинуто два види нюху: ортоназальне та ретроназальне. Ортоназальне працює із запахами із «зовнішнього світу»: ми задіємо його, коли нюхаємо бузок на вулиці або опускаємо ніс у чашку з щойно приготованою кавою. У цей момент аромати потрапляють у наш нюховий епітелій безпосередньо через ніздрі. Ретро назальний нюх, по суті, є синтезом смаку і запаху.

Парфумерні бренди співпрацюють із виробниками продуктів харчування: випускають лімітовані серії та беруть участь у створенні їстівних спреїв для приготування страв та напоїв. Кондитерським (і не тільки) аромо-дизайном займаються компанії Smith & Sinclair, Amoretti та Lick Me Im Delicious. Яскравий приклад цього року - аромат та свічки A Whiff of Waffle Cone від інді-бренду Imaginary Authors та виробника морозива Salt & Straw.

Компанія з Портленда привернула увагу гастрокритиків незвичайними смаками десертів: крім поєднань «кави та бурбону» або «авокадо та ванілі» можна замовити морозиво зі смаком груші та горгонзоли, полуничного бальзаміку та чорного перцю, маслин та козячого сиру.

Їжу ми пробуємо на смак і вдихаємо її запах, а парфуми лише вдихаємо. З цієї точки зору кухня дозволяє "їсти" аромат.

У своєму проекті" Кулінарна Парфумерія" ми готові розповісти вам, як у останнє десятиліття «одружилися» їжа та парфумерія.

Олена Булах - Громадська організація "Асоціація рестораторів та готельєрів м. Дніпро" та Тетяна Зозуля – підприємець, знайомили жінок із усіма прекрасними проявами ароматів шоколаду як у кулінарії, так і у парфумерії.

Виготовлення шоколадного медальйону, який потім був покритий приголомшливим харчовим ароматом шоколаду з цирусовими нотками, аромат шоколаду у зразках парфумерних та туалетних вод зробив вечір прекрасним та насиченим».

Проект буде продовжено іншими незвичайними продуктами.

Фото зі сторінки Олени Булах





Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті