Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
23:52

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

СБУ у Дніпрі викрила медичного директора облмедцентру на мільйонних шахрайських оборудках з коштами пацієнтів

СБУ у Дніпрі викрила медичного директора облмедцентру на мільйонних шахрайських оборудках з коштами пацієнтів

Служба безпеки України заблокувала шахрайський механізм привласнення коштів пацієнтів медичним директором обласного клінічного центру та представниками бізнесу на майже мільйон гривень.

Один із керівників Дніпропетровського діагностичного центру, який є провідним обласним закладом з проведення складних кардіохірургічних операцій, у змові з однією з медичних приватних структур налагодив протиправну схему отримання грошей за безоплатні операції.

Встановлено, що пацієнти Дніпропетровщини зверталися до адміністрації медичного закладу із проханням на проведення операцій, які потребують спеціалізованого і невідкладного втручання лікарів. Подібні операції фінансуються Міністерством охорони здоров’я України та іншими спеціалізованими структурами, і гарантовано забезпечуються необхідними медичним препаратами.

Представник адміністрації медзакладу, посилаючись на нестачу фінансів та ліків, пропонував пацієнту звернутися до афілійованої медичної бізнес-структури і придбати там необхідні препарати для операції. Після оплати пацієнти в більшості випадків навіть не отримували на руки придбані ліки та інструментарій – їх заспокоювали, що все буде передано в медцентр на час операції.

Таким чином, операція проводилась за допомогою виділених державою медичних препаратів, а гроші розподілялися між учасниками незаконної оборудки.

Подібний механізм працював не один місяць, а середній «цінник» на операцію складав близько 80 тисяч гривень.

Співробітниками СБУ задокументовано 10 подібних фактів, завдяки яким зловмисники збагатилися на майже мільйон гривень.

Під час санкціонованих обшуків за місцями роботи та мешкання фігурантів вилучено комп’ютерну техніку, медичну документацію, чорнову бухгалтерію і більш ніж 500 тисяч доларів готівкою.

Наразі в рамках кримінального провадження учасникам незаконної оборудки повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу України, а судом найближчим часом буде обрано запобіжний захід.

Викриття протиправної схеми здійснювалось співробітниками Управління СБУ у Дніпропетровській області спільно зі слідчими Нацполіції за процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури.






Gorod.dp.ua на Facebook.


О...  (04.04.23 16:47): подешевело! 80 тысяч! А 6 лет назад ,когда моей маме надо было стентироваться сказали 110 тысяч. "Бесплатных стентов нет" -сказала врачиха, хотя при мне позвонили ей и сказали что пришла партия помощи -стенты и бесплатные препараты! Во как! Т. к. у нас таких бешенных денег не было и операцию проводить заведующий кардиохирургией отказался, нас выписали... Відповісти | З цитатою
Джек  (01.04.23 20:11): Народная пословица - Главное во время смыться . А жлобы всегда будут за колючей проволокой . Відповісти | З цитатою
Андрей  (01.04.23 20:00): А как там Хасилев??? Відповісти | З цитатою
Жека  (01.04.23 13:55): вот что значит вовремя долю не заслать Відповісти | З цитатою
Гость  (01.04.23 08:48): Так, а шо там Лечкомиссия? Відповісти | З цитатою
Гость  (01.04.23 05:06): А как там Кардиоценр? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
2+2=5  (31.03.23 21:31): У журналистов плохо с математикой 500 000тысяч долларов по курсу это 19 миллионов но ни как 1! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 3
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті