Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
05:54

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині під час застілля вибухнула граната: постраждали 4 особи

На Дніпропетровщині під час застілля вибухнула граната: постраждали 4 особи
Медики, які рятували поранених.

У суботній вечір 22 квітня у смт Червоногригорівка на Нікопольщині зібралася весела компанія сусідів, щоб відсвяткувати якесь своє свято. Горілки вистачало, через деякий час почали шукати розваг.

У руках одного з учасників застілля з'явилася граната, якою він почав хвалитися, розповідати, як із нею треба поводитися, як розбирати. Інший молодик підхопився, схопив чеку гранати, яка була в руках у його приятеля і вирвав її – пролунав вибух.

В результаті травмовано троє чоловіків – 40, 41 та 46 років та молода дівчина – 17 років. Про цю подію розповіла медик Нікопольської швидкої допомоги Валентина Марченко.

Чоловік, у руках якого розірвалася граната, був дуже тяжко поранений, великі рвані рани різних ділянок тіла, велика крововтрата.

Коли на Нікопольську станцію екстреної медичної допомоги надійшов виклик із приводу вибуху гранати, туди відразу ж було направлено дві найближчі бригади з пунктів базування у Червоногригорівці та Марганці у складі фельдшерів Аліфіренко Олени та Бровко Ольги та водіїв Сухомлія Юрія та Бровка Дмитра.

Першою на виклик прибула бригада Червоногригорівки. Фельдшер швидко оцінила обстановку, провела сортування постраждалих, почала надавати екстрену допомогу найважчому, після чого приступила до надання екстреної медичної допомоги іншим постраждалим.

Прибула ще одна фельдшер, яка також почала надавати допомогу постраждалим. Водії також активно включилися в роботу, допомагали медпрацівникам.

Авдієнко Марина Валеріївна, яка працювала в ту ніч у диспетчерській, координувала роботу бригад, подбала про інформування поліції про інцидент, оскільки ніхто з учасників події не зателефонував на «102», а фельдшерам у перші хвилини прибуття на виклик було не до того.

Також старший лікар інформувала приймальне відділення Нікопольської міської лікарні №4, що невдовзі туди почнуть надходити травмовані від вибуху гранати пацієнти. Усіх чотирьох доставили до стаціонару та передали черговому медперсоналу до лікарні.

"Працівники екстреної медичної допомоги свою роботу виконали на «відмінно», за що їм велика подяка. Засмучує той факт, що люди живуть в умовах війни на протязі 14 місяців, натерпілися від вибухів та обстрілів на багато років вперед, а багато хто донині не усвідомив, що війна – це не іграшка і бавитися бойовими снарядами дуже небезпечно. І не малі діти, які ще нічого не розуміють. Дорослі люди. Немає слів…" — пише Валентина Марченко.
Gorod.dp.ua на Facebook.


.  (28.04.23 10:56): То что "горiлки вистачало",можно было и не уточнять априори Відповісти | З цитатою
Спасали  (28.04.23 10:52): никому не нужные жизни. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті