Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 29 марта 2024
15:55

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

У Дніпрі з’явиться «Привид в опері»

|«« «« »» »»|

У Дніпропетровському академічному театрі опери та балету здійснюється постановка нового театралізованого шоу за участю солістів опери, артистів балету, хору та симфонічного оркестру.

ДніпроОпера продовжує серію сміливих та цікавих творчих експериментів, у яких нові постановки здійснюються на стику кількох театральних жанрів. Про них вже детально розповідав Міський сайт.

Черговим кроком у цьому творчому пошуку стане театралізоване шоу «Привид в опері».

Журналіста Міського сайту люб'язно запросили до ДніпроОпера, щоб побачити, як триває підготовка цього шоу.

Якщо комусь назва нової вистави видалася співзвучною відомому мюзиклу Ендрю Ллойда Веббера «Привид опери», то він не помилився. Фрагменти цього мюзиклу стануть складовою нового шоу. Але – не лише його!

Сюжет нової вистави буде зітканий з цілого розсипу найвідоміших мюзиклів. В рамках одного вечора дніпровські глядачі зможуть побачити та почути усі головні шедеври цього жанру – «Чикаго», «Нотр Дам», «Моцарт», «Ромео та Джульєтта», «Ірод». Фрагменти цих мюзиклів органічно доповнять яскраві номери бродвейських вистав.

Сміливу ідею поставити шоу на основі найвідоміших мюзиклів світу висунув режисер ДніпроОпери Олексій Дугінов. Цю ініціативу палко підтримав директор – художній керівник театру Костянтин Пінчук та весь колектив.

А щоб нова постановка вийшла якомога яскравішою та виразнішою, до співпраці був запрошений відомий далеко за межами України балетмейстер-постановник із Києва Сергій Кон.

Сергій Кон
Сергій Кон

Наша довідка:

Сергій Кон - лауреат міжнародних конкурсів, володар премії «Київська пектораль» (2016), лауреат премії імені А.Ф. Шекери (2018).

Закінчив Київський національний університет культури і мистецтв за спеціальністю «балетмейстер-хореограф, артист балету» (2008). Кваліфікація: магістр хореографії.

Від 2006 року - соліст трупи «Київ Модерн-балет».

У складі трупи «Київ Модерн-балет» гастролював у Франції, Іспанії, Нідерландах, Бельгії, Португалії, Румунії, Китаї, Південній Кореї, Таїланді, Білорусії, Молдові, Естонії та багатьох містах України.

Як хореограф став лауреатом міжнародних конкурсів та фестивалів:

Хореограф 6 сезону проекту СТБ «Танцюють всі» (2013).

На сцені Одеського національного академічного театру опери та балету здійснив першопрочитання сучасного балету «Долі» на музику Ю.Гомельської (2017). За постановку цього балету удостоєний премії імені А.Ф. Шекери у галузі хореографічного мистецтва (2018).

З 2018 р. - асистент хореографа у «Київ Модерн-балет».

Перед початком чергової репетиції Сергій Кон люб'язно поділився із журналістом Міського сайту своїми враженнями від співпраці з колективом ДніпроОпери:

- Близько місяця тому Олексій Дугінов запросив мене допомогти у реалізації цього цікавого проекту театралізованого шоу. У ньому є близько 10 номерів, які поєднують у собі хореографічну та вокальну складові, і на стику цих жанрів у мене є чималий досвід роботи. Я вважаю себе досить різножанровим балетмейстером-постановником, маю багатий досвід роботи як із класичним балетом та хором, так і з драматичними, народними, хореографічними театрами.

- Раніше з ДніпроОперою ви перетиналися?

– Тільки у рамках гастролей у складі трупи «Київ Модерн-балет». Як балетмейстер-постановник працюю вперше.

– І які враження від цієї роботи?

- Четвертий день у ДніпроОпері, і враження – найпозитивніші. У мене в принципі багатий досвід комунікації… Багатий досвід та високий професіоналізм артистів та солістів театру допомагають успішно втілювати ті ідеї, які поставлено Олексієм Дугіновим. Найбільше не вистачає часу та можливості одночасного контакту з усіма артистами, зайнятими у постановці. Враховуючи репертуарний план театру, намагаємось поєднати можливості артистів балету, солістів опери та хору.

– Хто справив найбільше враження серед артистів нашого театру?

- Безумовно, «Пташиний двір» із чотирьох артисток-вокалісток…

Саме репетицію за участю прекрасного «Пташиного двору» мені й удалося подивитися. Секретом цієї жартівливої назви квартету чудових артисток-вокалісток театру є їхні прізвища – це Ольга та Валерія Вороніни, Тетяна Галкіна та Дар'я Лебедєва. Дівчата блищали на репетиції оригінальним сценічним вбранням і були дуже експресивні та виразні!

Артистка Дар'я Лебедєва втілить у новому шоу два образи – із мюзиклів «Чикаго» та «Моцарт».

- Мені дуже цікаво брати участь у цьому чудовому проекті, - зізнається вона. – Це шоу відкриває для мене нові можливості творчого діапазону, поєднуючи вокальні та хореографічні елементи. Працювати цікаво і водночас органічно. Дві мої ролі – різні, але є уособленням сутності кожної жінки.

А ось досвідченій солістці ДніпроОпери Тетяні Галкіної у цій постановці дісталося одразу 5 ролей. Про роботу в шоу «Привид в опері» Тетяна каже:

- Дуже цікавий проект, який є творчим викликом для кожного з нас. Мені дуже хотілося випробувати діапазон своїх творчих можливостей, реалізуючи себе у новому амплуа. Мої 5 образів – різнопланові. Найскладніше досягти тієї органічності стилю, яка була б варта рівня нашого театру опери та балету.

Додамо, що глядачів прем'єри вразять не лише вокальні та хореографічні складові нового шоу. У театрі запевняють, що на найвищому рівні будуть оригінальні декорації, світлова та відео підтримка вистави.

- Це не залишить байдужим глядачів будь-якого віку! – переконані Сергій Кон та всі ті, хто працює над прем'єрою.

Прем'єра намічена на 23 червня (початок о 18 годині) та 24 червня (16 годині).

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:


carino  (05.06.23 17:03): На фото - стулья в опере Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
долгожителя проживает в Днепропетровской области. 47 женщин и 7 мужчин, отметивших свое 100-летие.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте