Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 25 апреля 2024
13:59

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Днепровские мастера света преобразили гигантский кессон в Киеве

Днепровские мастера света преобразили гигантский кессон в Киеве

Как признают специалисты фирмы «Эксполайт», это был один из самых уникальных проектов, над которыми им доводилось работать.

Гигантская конструкция кессона на Оболони – напоминание о грандиозном проекте 1938-39 годов. Он должен был выполнять функции переправы под руслом реки Днепр для советских военных. Позже его рассматривали как тоннель для метро.

Но замысел так и остался нереализованным. Теперь этот объект получает новое наполнение и станет новой визиткой массива Оболонь.

А необычной подсветкой и эффектами его наполнили специалисты «Эксполайта».

Арт-директор этой днепровской фирмы Николай Каблука рассказал об этом:

«НАПЕВНО, ОДИН З САМИХ УНІКАЛЬНИХ ПРОЄКТІВ, НАД ЯКИМ НАМ ДОВОДИЛОСЯ ПРАЦЮВАТИ.

Дух захоплює, коли торкаєшся абсолютно унікального об’єкту, який вражає своїм колосальним масштабом, незвичним архетипом форми, брутальністю та історією. Він є одним з артефактів тоталітарного режиму, який дійшов до нас з минулого СРСР.

Кесон на Оболоні — наче гігантський підводний човен або космічний корабель, відлитий з бетону. Ця споруда була побудована як секретний проєкт в 1936-1938 рр, яка повинна була виконувати функції переправи-метро для військ під Дніпром перед початком Другої світової війни.

Кесон відливали на землі гулагівські ув'язнені, які також гинули під час будівництва і, звісно, не цінувалися як люди. Використовуючи спеціальні складні технології, вони повинні були заглибити споруду на глибину до 30 метрів, розмиваючи під нею ґрунт, та з’єднати з іншим берегом двома тунелями по 6,5 км. А по грузовому ліфту планували доставляти танки, іншу військову техніку та тисячі солдат. Одну його частину встигли закопати, а іншу так й недопрацювали. Почалася війна, ситуація змінилася, а витрачені величезні кошти полетіли на вітер, як і тисячі людських доль були марними, які будували цей тунель.

Але нарешті цей проєкт отримає нове життя та стане яскравою візитівкою Оболоні! До речі, якщо цікаво, Кесон веде свій особистий телеграм-канал https://t.me/KesonNatalkovych

В цьому проєкті нам буде дуже приємно відчути та підсилити світлом її емоційність. Найунікальніша частина — зробити один з найбільших 3D-мепінг проєкцій всередині на стелі, створити відчуття перебування наче в печері завдяки різним ілюзіям. А також багатофункціональне інтер’єрне освітлення, яке також проявлятиме архітектуру, з різними сценаріями під кожен час доби та події (як повсякденні, так й святкові).

Об'єкт буде символізувати те, що тоталітарні режими, які спалюють людські життя та ресурси як сірники — НЕ ВІЧНІ! Вони розвалюються як Колос на глиняних ногах. А життя, демократія та свобода - проростають і ПЕРЕМАГАЮТЬ.

Це місце буде присвячене волі, силі життя та радості людей.

Дуже символічно, що він запускається у розпалі війни з черговим тоталітарним режимом, який намагається зруйнувати, підкорити та загнати Україну у своє болото.

Але ми всі знаємо: Свобода, Добро та Світло завжди перемагають!».

Фото Николая Каблуки.








Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
новых лифтов планируется установить в Днепре в 2024 году.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте