Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
18:54

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі судитимуть високопоставленого правоохоронця, який вимагав 200 тисяч доларів

У Дніпрі судитимуть високопоставленого правоохоронця, який вимагав 200 тисяч доларів

Працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування щодо заступника начальника одного з правоохоронних органів Дніпра, який разом зі своїм братом вимагав у трьох місцевих мешканців 200 тисяч доларів США.

Обвинувальний акт направлено до суду.

Правоохоронець вимагав гроші у будівельників, які робили ремонт в будинку, оформленому на його тещу. Вже після ремонту через коротке замикання в садибі сталася пожежа. Не слухаючи доводів будівельників, правоохоронець всю провину за пожежу поклав на них і почав вимагати відшкодувати збитки, які сам оцінив у 200 тисяч доларів США.

Для залякування людей він залучив свого брата. Під час зустрічей з будівельниками вони пропонували розпродати їхні автомобілі та інше майно, безплатно працювати над відновленням будинку, а одному з мобілізованих робітників наказали кожного місяця перераховувати його заробітною плату, отриману в ЗСУ.

Людей залякували кримінальною відповідальністю, погрожували вбивством, обіцяючи закопати тіла так, «що їх ніхто і ніколи не знайде».

Для того, аби узаконити «борг», правоохоронець почав вимагати від чоловіків укласти ще й фіктивні договори позики.

Завдяки своєчасному реагуванню на злочин працівники ДБР у травні 2023 року зуміли задокументувати всі протиправні дії вимагачів, а потерпілих вберегти від можливої розправи.

Правоохоронець та його брат обвинувачуються у вимаганні передачі чужого майна з погрозою насильства, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, службовою особою з використанням службового становища, з погрозою вбивства чи заподіяння тяжких тілесних ушкоджень (ч. 4 ст. 189 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.







Gorod.dp.ua на Facebook.


ну й ну  (27.07.23 00:07): що.де.колы.??? а прiзвища ??? Відповісти | З цитатою
Вася  (26.07.23 12:57): А если у людей дом сгорел, им что порш и лексус продавать, чтоб ремонт снова делать? С этими горестроителями по хорошему хотели решить вопрос, даже не предлагали парные органы сделать одинарными, а они настучали в органы. Ну полиняют дяди на деньги, на свободе останутся, а где будут ховаться строители? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті