Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 28 апреля 2024
20:01

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Дніпрі знову працюватиме STEM-школа для дівчат

|«« «« »» »»|

11 жовтня світ відзначив День жінок у науці. А проект STEM на Дніпрі за підтримки ІНТЕРПАЙП та інших партнерів в цей день відкрили другий сезон проектної школи «Techno-girls рулять». Тут навчатимуться дівчата із Дніпра та області, які цікавляться STEM.

Впродовж багатьох років STEM-науки були прерогативою чоловіків. Та Ситуація поступово змінюється, наприклад, в ІНТЕРПАЙП, одній із найбільших промислових компаній країни, двоє з п’яти працівників –жінки. Причому задіяні вони у всіх сферах: задіяні у виробництві, керують технологічними лабораторіями, відповідають за розробку нових продуктів, контролюють якість продукції, очолюють напрямки юридичного супроводу та багато іншого. В компанії багато історій про успішну технічну кар’єру.

«Проблема залучення дівчат у STEM починається з освіти. Бо освітній процес закладає певну гендерну сегрегацію, що виявляється вже у виборі напрямів навчання, їх престижності та конкурентоспроможності на ринку праці, – зазначає директорка з комунікацій ІНТЕРПАЙП Людмила Новак. – Тому наша мета – спонукати школярок, вступати в технічні виші, навчити їх лідерству, довести, що їх можливості безмежні і вони можуть самі керувати своїм життям. У 2018 р. ІНТЕРПАЙП підписав Технологічний пакт для розвитку жінок у STEM-компаніях і почав системно підтримувати проект «STEM на Дніпрі. Сподіваємося, що завдяки таким заходам більше жінок будуть працювати у промисловості, технічних науках, фінансовій сфері. Сьогодні ми маємо спонукати освіту у нашій країні до розвитку STEM-напрямку. Адже повоєнні виклики будуть потребувати ще більшого залучення жінок до інженерних та виробничих професій».

У якості вступного іспиту до школи «Techno-girls рулять» організатори проекту «STEM на Дніпрі» запропонували дівчаткам із Дніпра та області взяти участь у креативному онлай-марафоні. Школярки могли або представити концепцію футболки чи логотипу для школи, або зняти відео на тему хто такі STEM-принцеси чи дівчата зі сталі. У конкурсі взяли участь понад 160 дівчат, подали більше 300 робіт. Для навчання в проектній школі обрали 70 найкращих.

«Для участі в проектній школі ми зібрали дівчат зі всієї області, які бачать свою майбутнє у технологіях, хочуть долучитися до технічного навчання та удосконалюватися. З жовтня по грудень дівчатка будуть навчатися програмуванню, керуванню роботами, мехатроніці, інженерному дизайну, проектному менеджменту, маркетингу, просування бренду. Також на них чекають екскурсії на підприємства. Головна мета проекту – допомогти дівчатами визначитися що саме їм цікаво, побачити, яке місце їх в технологічній компанії і більше дізнатися про світ технічних професій, аби через далі будувати майбутнє України», - розповідає керівниця проекту «STEM на Дніпрі», завідувачка кафедри управління інформаційно-освітніми проектами Дніпровської академії безперервної освіти Оксана Бутурліна.

Разом із ІНТЕРПАЙП проектну школу «Techno-girls рулять» підтримали інші бізнеси і громадські організації Дніпра. Зокрема, асоціація «Ноосфера», бренд одягу SHE IS та IT-спільнота Дніпра. Фахівці партнерів проекту і стануть вчителями для дівчат.

Довідка:
Англійська абревіатура STEM – це скорочення від перших букв 4 слів science, technology, engineering and mathematics. У перекладі це: точні науки, технології, інженерія та математика. Частіше за все цю абревіатуру вживають як узагальнюючий термін для дисциплін чи курсів навчання природничо-математичного циклу (біології, фізики, хімії, математики, логіки, статистики тощо). Вперше цей термін використали більше 20 років тому у Націанальному науковому фонді США. STEM-напрямок є базою для багатьох сфер життя, зокрема для економіки і промисловості. На противагу STEM для позначення гуманітарно-соціальних наук існує абревіатура HASS. До речі, психологія також належить до STEM-наук.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (15)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (15)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (14)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (10)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
долгожителя проживает в Днепропетровской области. 47 женщин и 7 мужчин, отметивших свое 100-летие.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте