Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
09:50

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У місцевої влади забрали «військовий податок»

У місцевої влади забрали «військовий податок»

Верховна Рада ухвалила рішення про передачу військового ПДФО з місцевих до державного бюджету.

Це вже не перше голосування. Минулого разу, 17 жовтня, "за" проголосували 223 депутати: для прийняття поправок не вистачило лише трьох голосів, законопроект вирушив на друге читання.

І ось сьогодні, 8 листопада, Верховна Рада ухвалила у другому повторному читанні законопроект №10037. За проголосували 253 нардепи.

Ціна питання цього та наступного року для загального Бюджету від законопроекту #10037 становить 214,7 млрд грн, пише депутат Ярослав Железняк:

"З 1 жовтня по 31 грудня 2023 року «військовий ПДФО» спрямовується до державного бюджету у пропорції 50% на 50%: ДСЗІ на дрони (13 млрд грн) та Міноборони на закупівлю артилерійських систем (13 млрд грн).

З 1 січня до 31 грудня року, в якому припинено або скасовано військовий стан «військовий ПДФО» розподіляється у таких пропорціях:

45% - ДСЗІ на дрони (прогноз 43+ млрд грн)

45% – Мінстратегпром для розгортання виробництва боєприпасів та зброї (43+ млрд грн)

10% - розпорядникам сектору безпеки та оборони для автоматичного розподілу між військовими частинами пропорційно відповідно до сплаченого ПДФО (близько 10 млрд)"

Таке рішення привітав голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук:

"Вітаю таке рішення. У країні йде повномасштабна війна, є величезний дефіцит бюджету. Гроші потрібні на оборону та підтримку ЗСУ."

Раніше ми повідомляли, що через це питання в країні кілька місяців поспіль точилися жорстокі суперечки. Представники місцевої влади протестували проти прийняття поправок, які б позбавили місцеві бюджети істотних коштів. Щоправда, далеко не всі громади розумно, відповідно до воєнного часу, розпоряджалися цими засобами.

Так, у вересні 2023 року голова дніпровської громадської організації «Громадський контроль» Денис Селін заявляв, що за 18 місяців Дніпро отримав 4.2 млрд грн військового ПДФО, а допомоги ЗСУ надав на 1.2 млрд грн (28,5%).

Однак у прес-служба міськради Дніпра спростовують нераціональне використання військового ПДФО: Дніпро є одним із лідерів, який уже витратив на придбання необхідної техніки, автомобілів та спорядження для ЗСУ майже 3 млрд грн. А мер Дніпра заявив, що місто може втратити 3,5 млрд грн із бюджету.


Gorod.dp.ua на Facebook.


Горожанин  (12.11.23 22:17): По этому поводу есть анекдот. Приходит домой муж и говорит, что зарплату уменьшили. Сын спрашивает у отца:" Папа, это значит, ты будешь меньше пить?" Ответ отца:"Нет.Ты будешь меньше есть ". Грустно. Відповісти | З цитатою
гость  (09.11.23 10:03): Боря недоволен, что у него такие бабки отобрали, киев недоволен, что такие бабки до сих пор в чужих карманах лежат. А суть одинаковая: что те, что другие хотят эти суммы пилить единолично. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті