Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 28 апреля 2024
00:10

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Днепровские мастера света завоевали 5 международных наград

|«« «« »» »»|

Во время войны днепровская фирма «Эксполайт» продолжает реализовывать яркие проекты, получая за это награды престижных международных конкурсов.

Городской сайт регулярно рассказывает об очередных проектах и успехах этой фирмы. Несмотря на войну, «Эксполайт» в разных странах мира воплощает в жизнь масштабные проекты самых передовых систем подсветки объектов. И получает все новое и новое признание.

По итогам 2023 года эта фирма была удостоена еще пяти престижных наград, о чем арт-директор фирмы Николай Каблука рассказал:

«ОТРИМАЛИ НОВІ СВІТЛОВІ ПЕРЕМОГИ!

Нам дуже приємно та почесно, що не дивлячись на війnу, другий рік поспіль наша команда отримує визнання найвищого рівня від журі найтоповішого всесвітнього конкурсу світлового дизайну LIT Lighting Design Awards зі штаб-квартирою у Швейцарії. У глобальній конкуренції із міжнародними проєктами, головну перемогу отримали 5 наших об'єктів, а також 6 отримали відзнаку Honorable Mentions.

Ми вдячні професійній світовій спільноті, яка високо оцінила наші проєкти.

А ось і переможці по категоріям:

Переможець в категорії Immersive Lighting Project — Metaroom в першій NFT галереї 37x Dubai. Це закрита темна кімната у галереї сучасного NFT арту, що завдяки 6 потужним проєкторам та графічним лазерам та сенсорам Zed Camera та LiDAR, перетворюється на цифровий всесвіт, в який потрапляє гість.

Hospitality Lighting Design — ресторан Sfumato, розташований в топовій локації Дубай The Opus By Omniyat від ZAHA HADID ARCHITECTS. Тут ми не тільки підкреслили елегантну атмосферу світлом, але й розробили світло-скляну скульптуру з каустичним ефектом у нашій склодувній майстерні.

Перемогу в категорії Interior Architectural Illumination отримав київський проєкт — хол в Unit/ City B15. Тут ми зробили голографічну арт-скульптуру на базі Big Data, біодинамічне освітлення, освітлення, цифрових аватарів, які символізують цінності Unit City на рецепції.

Також в категорії Interior Architectural Illumination переміг український ресторан та культурний хаб у Дубай YOY. Однією з ключових фішок, яку ми втілили — це медіапроєкція на стіні, на якій ми (близькими кожному українцю візуальними образами) доносимо базові цінності та етнічні коди. Одним з центральних елементів інтер’єру є велике гніздо лелеки — найсвітлішого та потужного українського символа.

Interior Architectural Illumination. Кримсько-татарський ресторан Selyam у Києві. Ми підсилили тактильність природних матеріалів у ресторані, також світлом підкреслили живі рослини, досягнувши мальовничих тіней. Освітлення регулюється згідно добовим біоритмам, автоматично переходячи між сценаріями.

А почесну відзнаку Honorable Mentions отримали такі проєкти:

Галерея 37xDubai. Професійне освітлення сучасної Галереї, яка поєднує у собі класичний та NFT Art . Загальне світло окремо налаштовується під кожну з зон та функцію простору: галерея, арт-вистави, презентації та івенти.

37x Dubai: The Recursion— інсталяція з рекурсією та створеними для неї медійними контентами, які перевідбиваються у двох скляних дзеркальних стінах, і створюють незвичний інста-плейс.

37x Dubai: The Tree Of Life — єдність природного і надтехнологічного, фізичного і цифрового, людського і віртуального світів, в якому людина є головним творцем. Ми створили спеціальний мобільний додаток, щоб відвідувачі галереї взаємодіяли з цією органічною естетичною формою, наповненою цифровими бітами, динамічним світлом та атмосферною музикою.

Renée bistro — Спеціально для цього об’єкту та підсилення унікальності рельєфності ми розробили світильники зі спрямованими супер вузькими променями.

ZMIST —бар у Києві, де ми попрацювали над архітектурним освітленням простору, використали наші крафтові вироби з видувного скла з ефектом патернів диму, видобули драматичні тіні від дерев та створили медіа-арт інсталяцію на стелі з різними диджитальними проєкціями.

SOON — ресторан у Дубаї, натхненний японською естетикою 1980-х років. Ми підкреслили атмосферні деталі ресторану світлом і геометричними тінями, кольоровими переливами та гало-каустикою, для чого розробили світильник нашого виробництва.

Окрім нашої професійної діяльності, яку ми просуваємо, ми пишаємося тим, що наша команда робить для перемоги головної, здійснюючи конверсію світлових технологій у захист мирного неба (деталей поки не розголошуємо з відомих причин). Більшість наших проектів, які перемагають, створюються в Україні. Тому дуже приємно кожного разу зі сцени говорити і демонструвати сміливість, креатив і боротьбу за незалежність та свободу.

Рушимо вперед далі, йдемо до головної перемоги разом».

Фото со страницы Николая Каблуки

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (15)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (12)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (12)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (9)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
лет театру ДрамиКом

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте