Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 05 мая 2024
20:24

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре обнаружили огромную колонию ушастых сов

В Днепре обнаружили огромную колонию ушастых сов

На окраине мегаполиса орнитологи обнаружили колонию ушастых сов из более чем 30 птиц.

Такое массовое скопление этих сов удивительно. Обычно совы держатся поодиночке или парами. Очевидно, такому скоплению птиц способствует морозная погода и нехватка корма.

Об обнаруженных совах и их особенностях в группе «Птицы Украины» рассказали:

«Познайомились з оравою вухатих сов.

Було штук 30, але позувати зважилась лише одна, інші відразу перелітали за кілька дерев, і так по колу.

Сова вухата - це сова середнього розміру (приблизно як голуб Columba livia). Забарвлення досить строкате з домінуванням рудих тонів. Спина сірувато-бура з рудим відтінком, груди і черевце руді або жовтуваті з продовгуватими чорними смугами, які перекреслені плоскими поперечними штрихами. Низ черевця і підхвістя білі. Хвіст знизу жовтуватий з рівномірною темною смугастістю. Очі жовто-помаранчеві. Дзьоб темно-сірий або чорнуватий. Лицевий диск рудо-сіруватий, обрамлений білою і чорною смугами. Довкола очей чорні півмісяці зі сторони дзьоба. Під дзьобом чорне пір'я. Між очима білі валики у вигляді півмісяців. Пір'яні "вушка" довгі.

Коли птаха сидить, вона добре відрізняється від інших своєю манерою сидіння – стовпчиком з витягнутими вертикально вверх пір'яними вушками.

Самки більші самців, але забарвлені так само. Маса самців сови вухатої - 0,16-0,33 кг, самок - 0,18-0,43 кг, довжина 35-37 см, крило самців - 27,6-31,0 см, самок - 28,2-32,2 см, розмах - 84-95 см.

Пташенята в першому пуховому вбранні білі, мають білий дзьоб з легким сірим нальотом, який з віком темніє, в другому пуховому вбранні - світло-сірі з рудим відтінком і деякою рябизною, великими чорними полями довкола очей, що з'єднуються під дзьобом, білим пір'ям між очима над наддзьобком, сірим дзьобом і добре вираженими пуховими "вушками".

Крила доволі довгі (довші, ніж у сичів), знизу світлі, але не білі, як у болотяної сови (Asioflammeus), з рудим відтінком, чорними плямами на згинах. Знизу на хвості 7 темних смуг і ще 2-3 приховані (у болотяної сови 3 смуги і 1-2 приховані).

Шлюбний сигнал самця - монотонне низьке "укання". Під час токування в проміжках між звуками часто літає і хлопає крилами. Самка видає плакучий звук "няяя", часто в дуеті з самцем. Крик хвилювання - різке "квяк", "квяк-квяк". Пташенята тонко свистять, при чому інтонація свисту залежить від віку.

Вухата сова - типовий лісовий вид. Але для полювання вухатій сові потрібні відкриті простори, а тому суцільних лісів вона уникає.

Максимальної чисельності досягає, як правило, в заплавних лісах, особливо в степовій зоні.

Більшість птахів гніздиться в заплавних або водорозділових лісосмугах площею від 0,01 до 100 га або шириною близько 10-100 м, рідше на галявинах великих лісових масивів, в групах з 2-5 дерев і, дуже рідко, на одиночних деревах.

Гнізда влаштовує в основному в спорудах ворон (Corvuscornix) і сорок (Picapica), рідше грачів (Corvusfrugileus). Дуже рідко займає гнізда інших птахів. Займаючи гнізда сорок сова зазвичай злегка розриває їхній дах.

В кладці від 3 до 9, частіше 4-6 яєць білого забарвлення. Під час висиджування деякі яйця забруднюються і стають брудно-білі.

Відстань між гніздами різних пар в щільних гніздових угрупуваннях коливається від 100 до 800 м, в менш насичених - від 0,8 до 3 км».

Фото – «Птицы Украины»





Gorod.dp.ua на Facebook.


Судья Дред  (23.01.24 11:06): Да на фронт их. Там мышей валом!! Ответить | С цитатой
местный  (23.01.24 07:57): А я знаю где ещё есть большая колония этих сов.
На территории бывшего завода ДМЗ (тупик 11 трамвая) в своё время руководством завода во главе с генеральным директором Филькиным М.П. главным экономистом Тополем Н.И. и главным инженером Новицким А.Ю. была реализована преступная схема по превращению сверхприбыльного предприятия в сверхубыточное, хищения большей части прибыли завода и зарплат рабочих и побочным продуктом этой преступной схемы осталося около 700шт. голубых елей которые по документам на момент посадки были карликовыми Канадскими.
Так вот эти самые 700шт. ни капли ни карликовых елей сейчас служат жильём для нескольких сот сов, так что от алчных коммуняк, в данном случае, хоть кому то была польза если пренебречь несколькими тысячами рабочих недосчитавшихся зарплат и стажа.
Ответить | С цитатой
Андрей  (22.01.24 20:50): Дуже красиві! Ответить | С цитатой
Дуже  (22.01.24 18:56): цікаво ! Дякую ! Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет дворцу культуры «Шинник»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте