Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
ср, 01 мая 2024
13:44

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре открыли выставку в честь Казимира Малевича

|«« «« »» »»|

11 февраля исполнилось 145 лет со дня известнейшего украинского художника-авангардиста, автора «Черного квадрата» Казимира Малевича.

О его творчестве специалисты спорят больше века, а тем временем произведения украинского творца давно стали бесценными.

В честь 145-й годовщины со дня рождения Малевича в Днепровском Доме искусств (ул. Философская, 23) открыли новую выставку.

О ней рассказала арт-директор Дома искусств Валентина Слобода:

«ВЕКТОР РУХУ В ПІЗНАННІ МАЛЕВИЧА.

145 років тому народився відомий український художник, один із лідерів світового авангарду, автор знаменитого «Чорного квадрата» Казимир Малевич.

Одні захоплюються простотою та лаконічністю його робіт, інші знаходять у них глибокий зміст, треті вважають, що це не мистецтво зовсім. Проте байдужих до полотен К.Малевича немає.

Не залишилися байдужими до цієї непересічної особистості засновника супрематизму, одного з фундаторів кубофутуризму; педагога та теоретика мистецтва і в нашому місті.

Ініціатори та учасники проєкту «Філософії на Філософській» підготували виставку «Вектор руху в пізнанні Малевича», яка відкрита в Дніпровському Будинку мистецтв для відвідування з 11 лютого щодня з 10.00 до 19.00. Саме до дня народження Казимира Малевича (11 лютого) за підсумками проведення І половини заходів "Філософії на Філософській" всі бажаючі можуть познайомитися з 46-ма роботами дорослих та учнів, створеними під час лекцій, презентацій та дискусій у рамках проєкту. Частина творчих робіт буде представлена у форматі виставки онлайн. І 23 лютого (друга дата народження К.Малевича) організатори планують провести зустріч та готують сюрпризи.

Центральною темою «Філософії на Філософській» цього року стало життя та творчість не тільки Казимира Малевича, а й Іммануїла Канта - німецького філософа, родоначальника німецької класичної філософії, 300-річчя від дня народження якого відзначається 22 квітня 2024 року.

Дніпровський Будинок мистецтв запрошує, переглядаючи виставку «Вектор руху в пізнанні Малевича», поринути у світ філософських роздумів, приєднатися до участі в цьому проєкті, за бажанням створити та надіслати авторські роботи (малюнки, картини, вірші) на філософські теми, озвучені в рамках заходів артпроєкту».

Иллюстрации – Дом искусств

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
детские и спортивные площадки отремонтируют в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте