Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 13 травня 2024
07:27

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині викрили ще двох мешканців області на прокремлівській пропаганді

На Дніпропетровщині викрили ще двох мешканців області на прокремлівській пропаганді

Агітатори мріяли про прихід «руського міра» в регіон та поширювали в інтернеті проросійські наративи.

Так, у Дніпровському районі викрито активного учасника антиукраїнських спільнот у соцмережах. Він цілеспрямовано розміщував дописи на підтримку окупації ворогом українських територій, закликав до захоплення регіону. В особистих коментарях чоловік висловлював заклики до порушення територіальної цілісності і недоторканості України. Пропагандист наголошував на історичній належності регіону до «исконно русских земель», і очікував приєднання Дніпропетровської області до рф.

Інша ворожа поплічниця з Павлоградського району мала прихильність до тоталітарного режиму і агітувала підтримувати путінську диктатуру. На власній сторінці в одній із соціальних мереж жінка викладала деструктивний контент з виправданням російської воєнної агресії та загарбницьких дій окупантів. Пости супроводжувались коментарями із глорифікацією ворожої армії і дискредитацією керівництва держави.

Співробітники СБУ викрили пропагандистів і припинили ворожу агітацію.

Під час обшуків у фігурантів правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які містять докази протиправної діяльності.

Зловмисникам слідчі СБУ повідомили про підозру за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.






Gorod.dp.ua на Facebook.


P.D.  (02.03.24 10:17): Тут мені завжди якийсь несповна розуму завжди злочини комуністичної влади виправдовує та розказує як йому при комуняках добре жилося за рахунок Українців і ніхто його за це не чіпає. Відповісти | З цитатою
патріот Батьківщини  (02.03.24 08:57): А чому СБУ просто, як завжди до цього, не вивезло іх на смітник, не спалило живцем та не загорнуло бульдозером? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті