Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
ср, 08 мая 2024
13:55

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Специалисты начали комплексное обследование Днепровско-Орельского заповедника

Специалисты начали комплексное обследование Днепровско-Орельского заповедника

Главное внимание будет уделяться флоре и фауне акваторий этого природного заповедника.

Днепровско-Орельский природный заповедник – рекреационная и заповедная жемчужина нашей области.

Его посещение запрещено во время Большой войны. Но специалисты тщательно следят за сохранностью и развитием этой заповедной зоны. И отмечают в ней большие перемены за последние два года, о чем неоднократно рассказывал Городской сайт.

Сейчас в заповеднике началось новое обследование, главное внимание в котором будет уделено состоянию речки Орель и других водоемов, входящих в эту охраняемую зону.

Подробней об этом рассказал Роман Новицкий– известный днепровский биолог, заведующий кафедрой биологии в Днепровском государственном аграрно-экономическом университете:

«Весна - час пробудження природи і підготовка її мешканців до найважливішої події у житті - відтворення. Квітнуть першоцвіти, повертаються із далеких країв птахи, ідуть на нерест наші гідробіонти (і риби, і земноводні, і навіть раки).

Щоб знати про перипетії репродуктивного сезону тварин в межах єдиного в регіоні природного заповідника "Дніпровсько-Орільський", науковці та співробітники розпочинають ретельні дослідження на акваторіях.

Наприклад, такі дослідження відбуваються у рамках договору про науково-технічне та творче співробітництво між Дніпровським державним аграрно-економічним університетом та природним заповідником "Дніпровсько-Орільський". На початку березня здобувачі вищої освіти кафедри водних біоресурсів та аквакультури ДДАЕУ (аспірант Дмитро КОБЯКОВ, здобувач Семен НАУМЕНКО) разом з Віталієм ГРОМОВИМ, інспектором з охорони заповіднику (здобувач кафедри ВБА ДДАЕУ) та заступником директора заповідника, головним природознавцем Володимиром РУЧІЄМ (теж випускником кафедри ВБА) вивчали біотопи ПЗ "Дніпровсько-Орільський", спостерігали за гідроекологічними змінами на акваторіях.

Станом на 5-7 березня температура води у внутрішніх водоймах заповідника досягла +6,5-8 С, що свідчить про якнайскоріше настання нересту у окуня, судака, плітки, ляща... Плідники цих видів вже скупчуються в озерах в очікуванні сприятливих погодних умов. В роботі дослідники використовували різноманітні електронні девайси - ехолоти, структурсканери, підводні камери, які допомагали науковцям "побачити" підводних мешканців в процесі приготування до нересту.

Наукові дослідження тривають...».

Фото Романа Новицкого.







Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
лет отелю «Астория»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте