Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
ср, 08 мая 2024
22:48

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепровско-Орельском заповеднике появились новые острова!

|«« «« »» »»|

А еще на территории заповедника специалисты отмечают невиданное нашествие птиц.

Ученые продолжают проводить исследования территории заповедника.

Иногда они приносят печальные результаты. Как, например, резонансная история с повреждением песчаных барханов, о чем сообщал Городской сайт.

Но гораздо чаще – неожиданно приятные.

Очередная экспедиция зафиксировала появление новых островов в заводях заповедной зоны и очень активную и разнообразную популяцию птиц.

Подробней об этом в Днепровско-Орельском заповеднике рассказали:

«Черговий спільний виїзд науковців та інспекторів заповідника.

Співробітники наукового відділу Олександр Пономаренко, Вадим Стефанський разом з інспектором Сергієм Грибанем провели науково-дослідні роботи в Обухівській заплаві, в районі острова Кам'янистий та на водоймах Таромського уступу.

Були досліджені особливості формування нових островів біля лівого берега Дніпра в межах заповідника та чергові дослідження мігруючої орнітофауни природного заповідника "Дніпровсько-Орільський".

Слід зауважити, що результати виїзду дуже гарні. Міграція птахів через заповідник проходить доволі інтенсивно.

В наших лісах вже повним ходом співають зяблики, співочі дрозди, вільшанки, вівчарики, мухоловки-білошийки та інші лісові птахи. Під час обліку було зафіксована значна кількість крижня, чирянок великої та малої, черней різних видів, лебедів, пірникоз та інших птахів. Гоголь вже пішов із заповідника далі, але дуже порадувала поява попелюха, який, хоч і не внесений в Червону книгу України, але має негативні тенденції чисельності в європейському та світовому масштабі. Також було дуже приємно побачити появу цілої групи білооких черней (Червона книга України).

Після повені 2023 року, восени, ця чернь не з'являлась в заповіднику і були певні сумніви щодо її появи зараз. На щастя, ми помилились. Біолоока чернь знову прийшла і почала займати нові площі в заповіднику».

Фото – Днепровско-Орельский заповедник.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте