Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 03 мая 2024
18:34

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Как Сичеславские десантники отбивают «мясные штурмы» врагов

Как Сичеславские десантники отбивают «мясные штурмы» врагов

Без выходных и перерывов рашисты продолжают штурмовать позиции 25-й отдельной Сичеславской воздушно-десантной бригады.

Наши земляки героически держат оборону на Донецком направлении. Враг безостановочно штурмует их позиции, не считаясь с потерями своих солдат и техники.

О том, как удается отбивать эти штурмы, в 25 Сичеславской бригаде рассказали:

«Добу майже в оточенні! Ворожі танки за пару метрів від позиції!

Масований штурм росіян очами наших штурмовиків.

- Наша група вийшла на заздалегідь підготовлені позиції, щоб зранку піти на штурм. Але розпочати нам так і не вдалося. З першими променями сонця ми побачили, як на нас суне колона ворожої бронетехніки, - згадує ті події десантник на псевдо «Мирон».

29 березня на Авдіївському напрямку ворог пішов у масований наступ. Колона складалася з 36 танків та 11 бойових машин піхоти.

- Вони йшли прямо на нас, обходили з флангів. А один з танків зупинився буквально за пару метрів від нашої позиції. Він був настільки близько, що можна було розгледіти, що він був як новий, навіть натяку не було на вигорівшу на сонці фарбу, - продовжує десантник. От тут я, чесно кажучи, поставив собі 10 з 10 за маскування. Трохи відхиляючись від теми, хочу наголосити, що це надзвичайно важливо. Копай глибше, маскуй якісніше. В нас були РПГ, але ж, розуміючи кількість, застосовувати їх було не раціонально. Залишалося тільки спостерігати, - продовжує розповідь Володимир.

Після невеличкої паузи, колона рушила далі, повз позицію наших воїнів.

- І тут як у крутому блокбастері, почався бій. Танки горіли один за другим, працювали наші протитанкісти, артилерія та безпілотники, пошкоджена техніка також відразу добивалася fpv. Детонували БК, піхота була дезорієнтована і почала тікати у наш бік. От тут ми її і зустріли «дружнім», влучним вогнем.

Ворог хоч і переважав десантників в декілька разів по кількості, але дуже «програвали» по якості. Окрім сміливості та героїзму наших штурмовиків ми маємо якісну підготовку. Адже кожну вільну хвилину, яка зʼявляється між боями з нелюдами, підрозділи використовують для тренувань.

- То ж ми закінчили бій перемогою і без втрат. Виживших росіян взяли у полон. З тих слів, що вдалося почути від полоненого, що на штурм наших позицій відправили екіпажі танків, обіцяючи повернутися за ними того ж дня, пояснивши що вони проїдуть швидко і без бою. Як бачимо, російські командири збрехали своїм солдатам. Та це їх постійна практика, - каже «Мирон».

- Я був вражений роботою наших протитанкістів, артилеристів і операторів безпілотників та злагодженою комунікацією всіх підрозділів та командування, - говорить «Мирон». Якісна комунікація, чіткі, виважені рішення командування - це привело до успіху, ну, і звичайно ж професіоналізм та, не побоюся повторитися, героїзм наших людей.

Подальші спроби прорвати оборону Січеславців на Авдіівському напрямку також закінчувалися для окупантів фатально.

Якби не було важко, які б випробування не стояли перед Січеславцями, окупанти всеодно будуть знищені. Десантники знають свою роботу!

"Я ніколи такого не бачив. За 12 днів на позиції, стільки поклали їх - техніки й особового складу, а вони все одно лізуть" - каже командир парашутно-десантного відділення 25 окрема повітрянодесантна Січеславська бригада Іван на псевдо "Грозний".

Січеславські десантники мужньо відбивають усі ворожі атаки на гарячому Авдіївському напрямку.

Постійні ворожі атаки на позиції хлопців в складі БМП, БТРів та іншої броньованої техніки.

"Ще на підході їх підбивають наші fpv-дрони, - каже Іван. Піхота спішується, далі добиваємо їх ми"».

Видео об этом можно посмотреть здесь.

Фото и видео 25 бригады.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн финансовой помощи для полиции Горсовет выделил в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте