Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 29 апреля 2024
15:16

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Горожане стали меньше болеть туберкулезом

Горожане стали меньше болеть туберкулезом
vbgregion.ru
У Дніпропетровську 2009 року захворюваність на туберкульоз склала 83,9 проти 82 на сто тисяч населення в 2008 році.

В той же час зменшилась захворюваність на туберкульоз органів дихання (2008 року – 75,4 на 100 тисяч населення, 2009 року – 73, 5 на 100 тисяч населення).

Також зменшилася кількість деструктивних форм з 28,8% у 2008 до 23,9% в 2009 та занедбаних форм з 6,3% у 2008 до 3,4% у 2009 році. Показник смертності від туберкульозу у місті складає 16,5 проти 26,4 в 2008.

Зниження рівня захворюваності на туберкульоз пов’язано з покращенням діагностики та виявлення туберкульозу у початковій стадії. У ході реалізації міської Програми боротьби з туберкульозом міські лікувально-профілактичні заклади забезпечені цифровими флюорографами, плівками, туберкуліном.

Забезпечено додаткове харчування для пацієнтів туберкульозних відділень міських лікарень. Проходить активне впровадження DOTS – стратегії у лікуванні хворих, відкрито 23 пункти збору мокротиння та 10 пунктів мікроскопії мокротиння. Функціонує 19 пунктів підконтрольного лікування хворих на туберкульоз в підтримуючій стадії, зазначають у департаменті. Сьогодні головною проблемою є той факт, що багато пацієнтів з відкритою формою туберкульозу не завершують лікування і за власною ініціативою ідуть з лікарні, залишаючись джерелом інфекції. Як правило, це представники асоціальних прошарків населення, що не мають стимулу до лікування та нормального життя. Це явище ще раз свідчить про те, що туберкульоз – соціальна хвороба, наголошують лікарі.

Туберкульоз з’являється тоді, коли знижується рівень імунітету. Для підтримки захисних сил організму необхідно, перед усім, додержуватися здорового способу життя, не запускати хронічні хвороби, харчуватися за режимом та раціонально, нагадують у департаменті.

Класичні симптоми туберкульозу: постійне покашлювання, незначне підвищення температури протягом кількох тижнів, нічна пітливість, втрата ваги без об’єктивних причин. А ще ознаками хвороби можуть бути зниження працездатності, постійне почуття втоми, відсутність апетиту.Тому регулярні флюорографічні огляди потрібні навіть тим, хто не відчуває себе хворим. Вчасно виявлена хвороба – це гарантія стовідсоткового одужання.

24 березня в усьому світі відзначається як Всесвітній день боротьби з туберкульозом. Мета акції - привернути увагу суспільних та державних організацій до захворюваності на туберкульоз, проблем профілактики та лікування цієї хвороби, зазначають у департаментів охорони здоров’я Дніпропетровської міської ради.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Н  (24.03.10 17:57): >Туберкулез-болезнь малоимущих и обездоленных
LOKKI, это не всегда так. В нашем отделении лечились и чиновник, и менеджер крупной компании и доктор, которая подховатила его от пациентов. Хотя, конечно, основная масса - гопники всякие
Ответить | С цитатой
LOKKI  (24.03.10 12:50): Туберкулез-болезнь малоимущих и обездоленных, богатенькие редко болет этой чисто социальной хворобой. Неужели основная масса населения резко стала жить лучше, за счет чего иммунитет (прости Господи!) резко возрос или здоровый образ жизни объявился на теренах Украины? Может молодежь больше спортом стала заниматься? Ответить | С цитатой
Н  (23.03.10 19:34): Z, не нагнетайте ужасов :-) Мне тоже когда-то ставили диагноз ТБ, потом оказалось что ошиблись. Но несколько месяцев я в тубдиспансере провел. По поводу поста скажу, что

а) Лекарства от туберкулеза стандартные во всем мире с лохматых годов и в тубдиспансере выдаются бесплатно.

б) Пациент в большинстве случаев перестает выделять палочку через несколько недель после начала лечения

в) условия в стационарах достаточно сносные, кормят три раза в день, иногда давали даже апельсины, а за небольшую плату можно сделать себе отдельную палату.

г) многие от ТБ избавляются и живут нормальной жизнью, пока от какой-нибудь другой фигни не помирают.

д) единственное, что плохо, неблагополучные болеют чаще, поэтому там и зеки лежат и торчки. в общем, компания хреновая.
Ответить | С цитатой
Z  (23.03.10 18:31): Был момент когда врачи сказали,что у меня туберкулез.. Для себя тогда решил ,что шагну с крыши в тот день когда диагноз подтвердится-это было бы легче чем мучаться всю жизнь,мучать родственников,заражать окружающих и быть в нищете из за дороговизны лекарств.
К счастью диагноз не подтвердился- оказалось просто воспаление легких.
Ответить | С цитатой
крист  (23.03.10 17:44): не считать, а оценивать ... Ответить | С цитатой
Sensor  (23.03.10 17:01): И где же это она уменьшилась? Сами пишите было 82 а сало 83,9 Считать не умеете? Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (15)

•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (15)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (14)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (10)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Днепра на 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте