Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 12 мая 2024
11:36

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Криминальная сводка на 28 апреля

Криминальная сводка на 28 апреля
ГУ УМВС України у Дніпропетровській області повідомляє.

1. Працівниками Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України в Дніпропетровській області в ході реалізації оперативних матеріалів була задокументована злочинна діяльність 71-річної громадянки, яка у березні 2010 року замовила вбивство свого 72-річного чоловіка. Мотивом стало отримання майнових прав на приватний будинок, розташований у с. Новоолександрівка, який належить на правах власності чоловікові.

Реалізуючи свій злочинний намір, фігурантка звернулася до посередників з проханням щоб останні знайшли виконавця вбивства за грошову винагороду у розмірі 4 тис. доларів США. Підтвердженням виконання замовлення, згідно її вимог, повинно було стати фото чоловіка зі слідами насильницької смерті.

20 квітня, «виконуючи» замовлення на вбивство згідно раніше узгодженого плану, працівниками УБОЗ ГУМВС України в Дніпропетровській області за згодою потерпілого була проведена оперативна комбінація щодо тимчасового приховування останнього.

21 квітня в ході комплексу оперативно-розшукових заходів з документування злочинної діяльності замовниці вбивства, була проведена зустріч зі зловмисницею, під час якої їй передали фото чоловіка зі слідами насильницької смерті.

Остання, переконавшись у «виконанні» свого замовлення щодо вбивства чоловіка, передала «виконавцю» 3500 грн., а остаточну суму розрахунку пообіцяла передати після продажу будинку.

Крім цього, зловмисниця з метою забезпечення алібі щодо непричетності до вказаного злочину 21 квітня звернулася із заявою про зникнення свого чоловіка до Дніпропетровського райвідділу міліції.

За даним фактом 22.04.2010 слідчим відділом УБОЗ ГУМВС України в Дніпропетровській області порушено кримінальну справу за ознаками ч. 2 ст. 15, п.п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України («Замах на скоєння навмисного вбивства з корисливих мотивів, вчинене на замовлення за попередньою змовою групою осіб»).

Зловмисниця затримана. 26.04.2010 Індустріальним районним судом м. Дніпропетровська відносно неї був обраний запобіжний захід – утримання під вартою.

2. 27 квітня п. р. близько 20.00 в ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітниками Новомосковського міського відділу міліції біля одного з будинків в с. Піщанка у непрацюючого 39-річного раніше судимого місцевого мешканця були вилучені 300 патронів калібру 5,45 мм до автомату «Калашникова». Наразі вилучені патрони направлені до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру для дослідження. За даним фактом слідчим відділом Новомосковського міського відділу міліції вирішується питання про порушення кримінальної справи за ч.1 ст. 263 Кримінального кодексу України («Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами»).

3. 22 квітня п. р. о 05.05 до співробітників Апостолівського райвідділу міліції звернулася непрацююча 34-річна мешканка м. Апостолове. Заявниця повідомила про те, що за місцем її мешкання в стані алкогольного сп’яніння знаходиться непрацюючий 36-річний співмешканець. Зловмисник сокирою рубає речі в будинку жінки та погрожує зарубати її та 18-річного знайомого господарки – учня одного з коледжів м. Дніпродзержинська. Співробітниками слідчо-оперативної групи Апостолівського райвідділу міліції громадянин був затриманий. Як було встановлено, зловмисник спортивною скакалкою зв’язав руки молодику та утримував його протягом години в будинку господарки. За даним фактом прокуратурою Апостолівського району порушена кримінальна справа за ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу України («Незаконне позбавлення волі або викрадення людини»).

4. 25 квітня п. р. о 09.50 до Бабушкінського райвідділу міліції Дніпропетровського міського управління звернувся лікар швидкої медичної допомоги. Він повідомив про те, що в одній із квартир по вул. Запорізьке шоссе у 27-річної жінки відбулися передчасні пологи. З її слів – дитина народилася мертвою. При проведенні судово-медичної експертизи була встановлена причина смерті хлопчика – механічна асфіксія. Під час перевірки співробітниками міліції було встановлено, що 25 квітня близько 04.00 у вказаній квартирі жінка народила дитину та, не бажаючи її виховувати, намагалася приховати цей факт від батьків, внаслідок чого перекрила рукою дихальні шляхи дитини, від чого хлопчик помер. Наразі за даним фактом слідчим відділом Бабушкінського райвідділу міліції порушена кримінальна справа за ст. 117 Кримінального кодексу України («Умисне вбивство матір’ю своєї новонародженої дитини»). Зловмисниця госпіталізована до одного з місцевих пологових будинків. Після її одужання вирішуватиметься питання про обрання для неї відповідного запобіжного заходу.

5. 27 квітня п.р. о 01.10 співробітниками Дзержинського райвідділу міліції Криворізького міського управління в ході проведеня оперативно-розшукових заходів біля одного з будинків по пр. Металургів у непрацюючого, раніше судимого 57-річного місцевого мешканця був вилучений корпус гранати «Ф-1» часів Великої Вітчизняної Війни без запалу, споряджений вибуховою речовиною. Наразі за даним фактом слідчим відділом Дзержинського райвідділу міліції вирішується питання про порушення кримінальної справи за ч.1 ст. 263 Кримінального кодексу України («Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами»).

6. 27 квітня п. р. близько 14.00 співробітниками Саксаганського райвідділу міліції Криворізького міського управління в ході проведення санкціонованого обшуку в одній із квартир по вул. Подбельського у непрацюючого, раніше судимого 49-річного господаря оселі вилучені 132 патрони калібру 5,6 мм. Згідно довідки Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру вилучені патрони відносяться до боєприпасів спортивно-мисливської зброї та придатні для здійснення пострілів. Наразі за даним фактом слідчим відділом Саксаганського райвідділу міліції вирішується питання про порушення кримінальної справи за ст. 263 Кримінального кодексу України («Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами»). Зловмисник заарештований та утримується у СІЗО.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Oleg  (16.05.10 13:13): По поводу ребенка вранье. Еще нет результатов экспертизы, тем более рукой перекрыла! Экспертиза будет не раньше 25 мая! А этих журналистов, распускающих сплетни - хочется посадить в тюрьму. Для инофррмации в 2006 году 63% умерших новорожденных в родильных домах, умерли от асфиксии, в цифрах - 29000 младенцев, это в тот момент когда роды принимали врачи и акушеры!!! КТО УБИЙЦЫ? Ни одно не посадили, потому что экспертизы не проводятся. Ответить | С цитатой
Йоко  (28.04.10 22:19): Она ничем не хуже тех, кто делает аборты, она хоть задушила, а милые дамочки "не желанных деток" подвергают таким мучениям, что Гитлер просто отдыхает! Ответить | С цитатой
Коса  (28.04.10 19:31): Дурак, ты Ястребинский Ответить | С цитатой
Ястребинский  (28.04.10 17:34): Rio,GGG,!, одевайте презервативы Ответить | С цитатой
Rio  (28.04.10 15:14): Как так можно - СОБСТВЕННОГО ребенка? Беззащитного, маленького Украинца - задушить? И этой, с позволения сказать, женщине по ст. 117 – до 5 лет! Но не че, жизнь коротка… Попадет туда где поглубже и пожарче, ей как Фриде из «Мастера и Маргариты», каждое утро, платочек синенький носить будут… Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте