Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 12 мая 2024
02:47

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Семьи задержанных днепровских оперов пикетируют милицию

Семьи задержанных днепровских оперов пикетируют милицию
«Все руководство массово ушло на больничный», - жалуется отец одного из милиционеров Дмитрий Дорохов.

Родственники задержанных в Донецке оперативников вчера пикетировали здание ГУМВД в Днепропетровской области, добиваясь встречи с руководством.

«Почему никто ничего не делает? Все руководство массово ушло на больничный», — возмущается отец одного из милиционеров Дмитрий Дорохов. Через полчаса на пикетчиков обратили внимание и троих из них провели в кабинет к первому заму начальника управления Валерию Мазану.

«На сегодняшней встрече нам подтвердили, что ребята были в служебной командировке, а материалы уголовного дела, по которому наши мужья ездили на задержание, изъяла донецкая прокуратура», — рассказала жена одного из задержанных Татьяна Дорохова.

Также выяснилось, что задержанные оперативники — это целый отдел розыска УВД Днепропетровска. А в пресс-службе облУВД нам сообщили, что на время служебного расследования от должностей отстранены главный милиционер Днепра Виктор Сабадаш, его зам Олег Кабаненко и начальник уголовного розыска Александр Черняк.

ЗАЯВЛЕНИЕ

04.03.2010 до Дніпропетровського міського управління звернувся Янюк В'ячеслав Анастасійович, 03.11.1963 р.н., мешкає: Волинська область, Луцький район, с. Крупа, вул. Сонячна, 15, працює ТЗОВ «Апетит» (займається оптовими поставками м'ясної продукції на території України), із заявою про те, що чоловік на ім'я В'ячеслав, знаходячись по вул. Верхній, 2а у м. Дніпропетровську, шахрайським шляхом заволодів продуктами харчування (м'ясне асорті) на суму 400 000 грн.

Даний факт зареєстрований до журналу реєстрації злочинів та повідомлень про злочини Дніпропетровського міського управління за № 385 від 04.03.2010.

В ході проведення перевірки встановлено, що на початку грудня 2009 року до Янюка В.А. звернувся Абакумов Олександр, з пропозицією укласти угоду на постачання м'ясної продукції, за яку він розрахувався вчасно.

Наприкінці лютого поточного року Абакумов Олександр повторно звернувся до Янюка В.А. з аналогічною пропозицією, у зв'язку з чим вони уклали угоду та 25.02.2010 машина з вантажем приїхала на склад, розташований за адресою: м. Дніпропетровськ, вул. Верхня, 2а. Машина там була розвантажена, однак грошові кошти за поставлену продукцію Янюк В.А. не отримав. При цьому замовники зникли, а їх мобільні телефони були вимкнені.

За даним фактом слідчим відділом Дніпропетровського міського управління 15.04.2010 винесено постанову про порушення кримінальної справи і матеріали справи спрямовано до прокуратури м. Дніпропетровська для узгодження прийнятого рішення та підписання статистичної картки Ф-1 на порушення кримінальної справи з подальшим виставленням на облік Управління інформаційних технологій Дніпропетровської області. Однак прокуратурою міста статистичну картку не було підписано у зв'язку з відсутністю підозрюваних осіб. При цьому постанову про порушення кримінальної справи скасовано не було.

У зв'язку з цим в ході проведення дослідчої перевірки співробітниками відділу карного розшуку Дніпропетровського міського управління встановлено наступних осіб, відносно яких отримано достатньо фактичних даних щодо їх причетності до скоєння вказаного злочину:

- Калюжний Вадим Геннадійович, 01.05.1977 р.н., мешканець м. Харкова;

- Калашнік Ярослав, мешканець м. Харкова;

- Фенюк Микола Якович, 15.08.1969 р.н., мешканець м. Донецьк, який являться організатором зазначених шахрайських дій.

В подальшому було встановлено, що Фенюк М.Я. являвся членом організованого злочинного угрупування, неодноразово попадав у поле зору органів внутрішніх справ і цей факт злочинної діяльності являється не єдиним. При цьому встановлено інших осіб, потерпілих від злочинної діяльності Фенюка М.Я. та його групи. Однак, потерпілі побоюються надавати будь-яки свідчення, доки Фенюк М.Я. перебуває на волі.

Враховуючи наявну інформацію, керівництвом Дніпропетровського міського управління було прийнято рішення про відрядження співробітників відділу карного розшуку Дніпропетровського міського управління до м. Донецьку та м. Харкова з метою встановлення місця знаходження та затримання вищевказаних осіб. У зв'язку з цим були підготовлені відповідні документи, а саме: розпорядження про відрядження співробітників ВКР ДМУ, командировочні листи, плани-завдання та термінова телеграма на начальника Головного управління міністерства внутрішніх справ України в Дніпропетровській області про надання дозволу на службове відрядження співробітників відділу карного розшуку Дніпропетровського міського управління до м. Донецьку та м. Харкова. 22.04.2010 з ГУМВС України в Дніпропетровській області каналами електронної пошти МВС надійшов дозвіл на виїзд співробітників ВКР ДМУ до м. Донецьку та м. Харкова.

Так, 23.04.2010 до м. Харкова виїхали співробітники ВКР Дніпропетровського МУ у складі: Старший групи:

- оперуповноважений відділу карного розшуку Дніпропетровського МУ ГУМВСУ в Дніпропетровській області капітан міліції Жишко Станіслав Олександрович;

Члени групи:

- оперуповноважений відділу карного розшуку Дніпропетровського МУ ГУМВСУ в Дніпропетровській області майор міліції Коваленко Олександр Володимирович;

- оперуповноважений відділу карного розшуку Дніпропетровського МУ ГУМВСУ в Дніпропетровській області старший лейтенант міліції Тронько Олександр Олександрович;

- старший оперуповноважений відділу карного розшуку Дніпропетровського МУ ГУМВСУ в Дніпропетровській області капітан міліції Дорохов Юрій Дмитрович, в особистому користуванні має зареєстрований газовий пістолет РГ-96, 0345352, спецзасіб травматичної дії Комбриг, ЯЧ№875;

- оперуповноважений відділу карного розшуку Дніпропетровського МУ ГУМВСУ в Дніпропетровській області капітан міліції Бахмут Володимир Вікторович;

- оперуповноважений відділу карного розшуку Дніпропетровського МУ ГУМВСУ в Дніпропетровській області старший лейтенант міліції Христенко Андрій Сергійович, в особистому користуванні має зареєстрований спецзасіб травматичної дії ПМР, ХК№4594.

При цьому до м. Донецька виїхали співробітники карного розшуку ДМУ:

Старший групи:

- оперуповноважений відділу карного розшуку Дніпропетровського МУ ГУМВСУ в Дніпропетровській області старший лейтенант міліції Білоусов Іван Михайлович;

Члени групи:

- оперуповноважений відділу карного розшуку Дніпропетровського МУ ГУМВСУ в Дніпропетровській області старший лейтенант міліції Лаврусь Михайло Ігорович;

- оперуповноважений відділу карного розшуку Дніпропетровського МУ ГУМВСУ в Дніпропетровській області майор міліції Ісайченко Дмитро Сергійович.

Проведеними заходами у м. Харкові 23.04.2010 був затриманий Калюжний В.Г. та Калашнік Я., які дали правдиві свідчення з приводу скоєного ними злочину.

Встановити точне місце проживання Фенюка М.Я. не надалось можливим, однак Калюжний В.Г. та Калашнік Я. пояснили, що вони добровільно можуть показати адресу його мешкання у м. Донецьку візуально. У зв'язку з цим, співробітники відділу карного розшуку Дніпропетровського міського управління виїхали до м. Донецька, де групи співробітників об'єдналися і проведеними заходами затримали Фенюка М.Я.

Однак останній знаходився із своїм водієм, який встиг за вказівкою Фенюка М.Я. зателефонувати його цивільній дружині та попросити її звернутися до правоохоронних органів м. Донецьку і надати неправдиві свідчення про те, що його викрали якісь бандити.

Внаслідок цього на виїзді з м. Донецька працівники відділу карного розшуку Дніпропетровського міського управління були затримані працівниками Управління боротьби з організованою злочинністю Головного управління міністерства внутрішніх справ України в Донецькій області.

За даним фактом прокуратурою м. Донецька порушено кримінальну справу і в результаті чого співробітників міліції м. Дніпропетровська було затримано, а злочинців відпущено, при цьому кримінальну справу за фактом шахрайських дій з боку Фенюка М.Я. та його групи було вилучено протоколом виїмки з Дніпропетровського міського управління.

26.04.2010 сьомих співробітників відділу карного розшуку Дніпропетровського міського управління було заарештовано, і при цьому їх намагаються звинуватити з діях, яких вони не скоювали, а саме - незаконне позбавлення волі та вимагання грошей в розмірі 1 млн. гривень. Також намагаються звинуватити й керівництво Дніпропетровського міського управління та відділу карного розшуку в наданні вказівок на проведення протизаконних дій, що суперечить дійсності.

На сьогоднішній день за місцями мешкання заарештованих працівників карного розшуку Дніпропетровського міського управління проводяться обшуки, при цьому відносно самих заарештованих працівників застосовуються заходи фізичного впливу з метою примушування надання ними неправдивих свідчень стосовно себе та своїх керівників. В свого чергу правоохоронні органи м. Донецьку будь-яких слідчих дій щодо шахрайських дій з боку Фенюка М.Я. та його групи не вживають, чим саме покривають їх злочинну діяльність.

Враховуючи викладене, прошу Вас взяти цю справу під особистий контроль та сприяти встановленню законності та отримати відповіді на наступні питання:

— де в цей час перебуває кримінальна справа за фактом шахрайських дій Фенюка М.Я. та чому по ній не проводиться будь-яких слідчих дій;

— хто покриває злочинні дії Фенюка М.Я. та як сталося, що на захист шахрая стала Донецька міліція та прокуратура;

— чому Генеральна прокуратура та Міністерство внутрішніх справ прийняла бік справжніх злочинців, а не на бік працівників правоохоронних органів;

— чому працівники Донецьких правоохоронних органів проводили допити працівників міліції м. Дніпропетровська у нічний час та у вихідні дні, і де знаходяться ці протоколи допитів;

— чому працівникам карного розшуку обрали запобіжний захід — взяття під варту, а не підписка про невиїзд. Вони ж являються діючими працівниками міліції, постійно з'являються за місцем служби і в будь-який час можуть з'явитися для надання свідчень;

— кому вигідно «зіткнути чолами» працівників одного міністерства, однак різних управлінь;

— чому намагаються затримати керівництво Дніпропетровського міського управління та керівництво карного розшуку, кому вони «перейшли дорогу» у своїй службовій діяльності;

— до кого нам звертатися за встановленням законності, якщо працівники міліції затримують один одного, а прокуратура підтримує злочинців, які перебувають на волі.

З великою повагою до Вас та надією на досягнення справедливості

Потерпілий Янюк В'ячеслав Анастасійович

Родичі заарештованих працівників карного розшуку.

##: МВД
Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:


Юрист  (03.08.10 14:57): Да нет здесь однозначно не подстава. Наши бравые опера взяли 70000 гривнов за то, что одного из той группы благополучно отпустили. Но нет они не поехали в Днепр с деньгами, они сели отметить это дело в одном из кабаков Донецка. На выходе из кабака \\\"ЧЕСТНЫХ ОПЕРОВ\\\" и повязали))) Ответить | С цитатой
поручик  (14.07.10 07:11): В одно из последних воскресений июня с.г. в г.Красноармейске Донецкой области на оптовую базу "ПАРУС", было совершенно вооруженное разбойное нападение, в масках,забрали более 100 тысяч гривен, в течении суток все нападавшие были задержаны и взяты под стражу, деньги изъяты, но через сутки все четверо были освобождены из под стражи, т.к у них нет отягчающих обстоятельств, а именно,они не являются работниками милиции, так что по не гласному понятию, если Вы являетесь работником милиции,это уже является основанием для того,что бы Вас привлекли к ответственности. Ответить | С цитатой
горожанин  (05.05.10 15:06): "при цьому відносно самих заарештованих працівників застосовуються заходи фізичного впливу з метою примушування надання ними неправдивих свідчень стосовно себе та своїх керівників."
улыбнуло... прочувствуют ребята себя в шкуре подозреваемых... а то либо пусть здают начальство, либо садятся сами - а то всем отделом в командировку разбирать кидалово...:))) ...
Ответить | С цитатой
LAWYER  (05.05.10 14:10): А по поводу почему не обратились по месту регистрации скажу:
Кидок произошол в Инд. р-не г. Днепропетровска!!!
То куда нужно было обратится? Правельно либо по месту совершения либо ГУ МВД Днепропетровска...
P/S Те кто высказывает свое мнение о происшедшем, не зная проблемы, высказывая личное - накепевшее, пускай обращается со своими пожеланиями в письменной форме в соответствующие инстанции, а не высказывает свое "ФЕ" или обращаются к специалистам.
Ответить | С цитатой
LAWYER  (05.05.10 13:58): Почитал я тут все коменты... Да.., уж!!! Хочется заметить тем кто понаписывал всякие гадости в адрес тех кто защащает мирный покой наших "граждан", чесно сказать:
1. По поводу хозяйственной деятельности - КИДАЛ нужно сажать в тюрьму и это правельно, по скольку состав здесь есть - однозначно мошеннические действия. (случайно видетели товар пропал на пол милиона гривен)...
2. Тем, кто так завидует работникам милиции, -пускай пойдет и поработает - сам и на своей шкуре ощютит - всю прелесть службы в ОВД и поощрения ввиде зароботной платы если ее можно так назвать "зрплата" (скорее подачка)...
3. А поповоду "Донбасской крыши" - это сто процентов так и было:
Одни проводили ОРМ (для знатоков, хаящих ОВД, ОРМ-оперативно разыскные мероприятия ), а вторые защащали свою ОПГ (ОПГ - организованая приступная група, специализирующаяся на кидалово, в области хоз. деятельности и не только, скорее всего под крышей УБОП Донецкой обл.)
ВОТ ТАК-ТО!!!
Ответить | С цитатой
я разозлился  (04.05.10 13:32): Вызвать ОМОН и всех отфигачить,чтоб меньше оборотней защищали!
Обнаглели гады.
На нары! Всех на нары! И этих митингующих туда же.
И каждому из них,чужую жену.
А теперь,пусть поживут как люди.
Не те Люди,для которых Украина,а как обычные.
Без взяток.
Ответить | С цитатой
Maria..B  (02.05.10 09:54): Во-первых как вы говорите " Менты" ..Есть разные..А никто и не упоминает, что эти милиционеры были уголовным розыском и ехали по заданию...словить мошенников.
А Во-вторых, когда вам всем плохо. Вы куда идете?! В милицию, в тот смый уголовный розыск!!!
Ответить | С цитатой
кот  (30.04.10 14:20): адвокат,почему задержанные не в сизо а на больничке ,что подмазали уже да ,в сизо их на засцаные нары,не не в больничку на чистое постельное и мягкое ложе ,собаке сабачья жизнь,надеюсь их всех посадят Ответить | С цитатой
адвокат  (30.04.10 14:05): все это выглядит, как подстава. неужели всем отделом едут бабки вымогать? просто Донецкие обарзели, вот творят правовой беспредел и крышуют своих барыг. а днепряне свою работу делали. Ответить | С цитатой
Roma O Sullivan  (30.04.10 12:15): РАБОТАТЬ ДЛЯ ЛЮДЕЙ???

вчера моего друга втупую 9-я рота на ровном месте. дали по морде , балоном ТЕРЕНА в лицо, в наручники и в рувд.

ка-злы. наглые.

му-сора - одно быд--ло. очень редко встречается милиционер, после встречи с которым остаётся впечатление, что человек РАБОТАТЬ хочет, а не ерундой заниматься.
Ответить | С цитатой
1 2 3
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
детские и спортивные площадки отремонтируют в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте